Bir pazar klasiği olan BirGün Pazar, 'Rüşvet ve Yolsuzluk' dosyasıyla yarın gazeteniz ile birlikte bayilerde. BirGün Pazar'da bu hafta Gezi tutuklusu Çiğdem Mater'in ve 'Dışarıdan İçeriye Mektuplar' köşesinde Mehmet Durakoğlu'nun yazıları yer alacak.

BirGün Pazar'da bu hafta: Rüşvet ve Yolsuzluk

BirGün Pazar bu hafta Rüşvet ve Yolsuzluk dosyasıyla bayilerinizde. BirGün Pazar ekinin 808’inci sayısına katkı verenler arasında bu hafta Fatih Yaşlı, Ozan Gündoğdu ve Hakkı Özdal bulunuyor. Ayrıca Zülal Kalkandelen ve Ender Helvacıoğlu Sosyalist Güç Birliği üzerine görüşlerini aktardı. Murat Meriç yasaklanan festivaller, tutuklanan sanatçılar üzerine yazdı. Gezi davasında hukuksuzca 18 yıl hapse mahkûm edilen Çiğdem Mater, Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan BirGün Pazar için içeriyi anlattı. İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, bu hafta Dışarıdan İçeriye Mektuplar köşesinin konuğu oldu ve içeridekilere seslendi. Ulaş Bager Aldemir ise dünyaca ünlü piyanist Evgeny Grinko ile söyleşti.

Fatih Yaşlı “Çürüme manzaraları” başlığıyla gündeme gelen rüşvet ve yolsuzluk iddialarını inceledi.

Ozan Gündoğdu “Hamsileri tavaya kim koydu?” başlığıyla Borsa’daki spekülasyonları ve yolsuzlukları yazdı.

Hakkı Özdal “Saray kepenkleri gagalanırken” son haftalarda gündeme gelen Cumhurbaşkanlığı danışmanları etrafından dönen rüşvet olaylarını ve Erdoğan’ın bu duruma yönelik tepkilerini yazdı.

Çiğdem Mater Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan BirGün Pazar için “Bir kettle nelere kadir?” başlığıyla içerideki hayatı anlattı.

Mehmet Durakoğlu “Siz bizim adımıza yatıyorsunuz orada” başlığıyla Dışarıdan İçeriye Mektuplar köşesinden Gezi davasında tutuklu olanlara selam gönderdi.

Ender Helvacıoğlu “Sosyalist Güç Birliği’nin ‘başarı çıtası’ ne olmalı?” başlığıyla imzacısı olduğu Sosyalist Güç Birliği üzerine görüşlerini aktardı.

Zülal Kalkandelen “Sosyalist Güç Birliği, laikliğe sahip çıkan ittifaktır” başlığıyla imzacısı olduğu Sosyalist Güç Birliği üzerine görüşlerini aktardı.

Murat Meriç “Sessizlik ve ötesi…” başlığıyla festival yasaklarını, sanatçı tutuklanmasını ve iktidarın susturma çabalarını yazdı.

Güray Öz “Hayal gerçeğin aynasıdır” yazısında ittifakları, mevcut sistemi ve değişime dair sorularını aktardı.

Haydar Ergülen “Yardımcı Ders Kitabı 101” yazı dizisine “‘Eylülde Gel’ barış!” başlığıyla devam etti ve “Yaz Dersi” ile “Eylül Dersi” verdi.

Ulaş Bager Aldemir “Kültür endüstrisi, müzik ve minimalizm” yazısında hem kendisi endüstriye dair görüşlerini aktardı hem de dünyaca ünlü piyanist Evgeny Grinko ile bu konu üzerine söyleşti.

Emine Uçar İlbuğa “Oslo Üçlemesi’nde karakterlerin varoluşsal sancıları” başlığıyla Norveçli yönetmen Joachim’in üç filmindeki karakterleri analiz etti.

Mehmet Berk Yaltırık “İsyan ve İtaat” yazı dizisinin ikinci kısmına “Eşkıyalık ve kültür” yazısıyla devam etti.

İbrahim Karaoğlu “Zamanın solgun haresinden” başlığıyla Ressam Dilşah Atasoy’un “Düşümce” eserini anlattı.

Aydın Afacan “Şiirdeki ‘saf’ güvercin…” başlığıyla şiiri, barışı ve güvercin imgesini anlattı.