BirGün Pazar'da bu hafta: Tarikatlaşan Devlet

BirGün Pazar eki bu hafta “Tarikatlaşan Devlet” dosyasıyla bayinizde. Bu hafta dosyaya katkı verenler arasında Zeynep Altıok Akatlı, Deniz Parlak, Gönenç Uysal, Ozan Gündoğdu, Okan Toygar bulunuyor. Ayrıca bu hafta başlattığımız Dışarıdan İçeriye Mektuplar köşesine, Cansu Yapıcı, içeridekilere ve annesi Mücella Yapıcı’ya yazdı.

Okan Toygar “Sivas yanıyor hâlâ” yazısıyla 29. yılında Sivas Katliamı’nı anlattı.

Zeynep Altıok Akatlı “Siyasal İslamcılara karşı laiklik ihtiyacı” yazısıyla siyasal İslamcıların ikiyüzlü ve çıkarcılıklarını ve insanların hayatlarını nasıl hedef almaktan çekinmediklerini anlattı.

Yusuf Tuna Koç, “Halk yoksullaştıkça cemaatler etkinleşiyor” başlığı altında Akademisyen ve Yazar Deniz Parlak ile söyleşti.

Ozan Gündoğdu “İslami holdingler de sosyolojik gerçeğimiz mi?” başlığıyla cemaat ve tarikatların nasıl holding gibi işlediklerini ve çalıştıklarını anlattı.

Gönenç Uysal “Siyasal İslam, tahakküm, kadın: Ne yapmalı?” başlığıyla İslamcı dayatmanın kadınlar üzerindeki etkisi ve mücadeleyi anlattı.

Güray Öz “‘Ey gece, hesabımız kapanmadı daha’” yazısıyla varlığı, hiçliği ,edebiyatı, şiiri ve felsefeyi anlattı.

Cansu Yapıcı, “Dışarıdan İçeriye Mektuplar” köşesinde “Umutsuzluğu yıkmak bize düşüyor” yazısıyla dışarıdakilere içeriye nasıl ulaşabileceklerini ve kendi başından geçenleri anlattı.

Berkant Gültekin “Bugün rejimi anlamak için antikomünizme bakılmalı” başlığıyla Akademisyen ve Yazar Fatih Yaşlı ile Yordam’dan çıkan son kitabı Devlet, Düzen, Anarşi üzerine söyleşti.

Batuhan Sarıcan “Gıda krizinden çıkmak neden zor?” başlığıyla giderek etkisini hissettiren gıda krizini ve zorluklarını anlattı.

Yankı Yazgan “Gençliğin Ruh Sağlığı Krizi-I” yazı dizisinin ilki olan “Nasıl bir geleceğim olacak?” yazısını yazıp gençliğin sorunlarını dile getirdi.

Ezgi Hotalak, Barış İnce’nin İnkılap Kitabevi’nden çıkan yeni kitabı Köksüzler’i “Toprağın altından umuda yolculuk” başlığıyla anlattı.

Ulaş Bager Aldemir “Dağların dorukları hep karlıdır” yazısıyla Firuzan’ı, eserlerini ve dönemi anlattı.

Ozan Eren “Farklı kültürlerden etkilenen bir etnomüzikolog” başlığıyla dünyaca ünlü etnomüzikolog Prof. Martin Stokes ile müzik ve hayat üzerine söyleşti.

Burçak Sel “Bir Öpmeyle” adlı öyküsünü yazdı.

İbrahim Karaoğlu “Geçmiş uzun sürer” yazısıyla Yalçın Gökçebağ’ı ve resimlerini anlattı.