Bir pazar klasiği olan BirGün Pazar, “Toplumsal muhalefetin değişim talebi ve iktidarın baskısı” dosyasıyla yarın gazetenizle birlikte bayinizde…

BirGün Pazar'da bu hafta: Toplumsal muhalefetin değişim talebi ve iktidarın baskısı

BirGün Pazar, bu hafta “Toplumsal muhalefetin değişim talebi ve iktidarın baskısı” dosyasıyla bayilerinizde.

Güray Öz “Gökte yıldız ararken düşmesek kuyuya…” yazısıyla Ziya Paşa’yı ve mücadeleyi anlattı.

Ekin Akyaz 43 yıl aradan sonra tekrar albüm yayınlayan Ruhi Su Dostlar Korosu’yla “Yılgınlığa direnen yanımızla türküler söyledik” başlığı altında söyleşti.

Oğuz Oyan “Alamet-kıyamet” başlığıyla asgari ücreti, krizi, yoksulluğu ve OHAL iddialarını yazdı.

Özge Durak “Suyun bize anlattıkları” başlığıyla son zamanların öne çıkan konularından olan su adaleti kavramını ve karşılığını anlattı.

Selin Pelek “Asgari ücret ne kadar olsun?” yazısıyla sosyal medyada bazı akademisyenlerce eleştirilen asgari ücret maaşlarına yanıt verdi.

Levent Hekim “Sömürü ve zulüm düzeninden kurtuluşun yolu” başlığıyla iktidardan nasıl kurtulunur sorusuna yanıt aradı ve direnişi yazdı.

Berkant Gültekin “Büyük yanılgı: İktidarın işine yarar” yazısıyla son zamanlarda süre gelen sokağa çıkmak iktidarın işine yarar, konuşmak iktidarın işine yarar gibi hatalı argümanların neden hatalı olduğu sorusunu yanıtladı ve işin nasıl olması gerektiğini anlattı.

Halis Yıldırım “Avukatlar Saray’ın kuşatmasını kırdı!” yazısıyla Baro seçimlerini, Saray’ın bu seçimi nasıl kaybettiğini ve sonuçlarını anlattı.

Seda Balmumcu “Kadın dostu kentler mümkün: ‘Öteki Mersin’ örneği” başlığıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Yerel Eşitlik Eylem Planı’nı yazdı.

Elif Okan Gezmiş “Hastaneyi tedavi etmek: La Borde’un gösterdikleri” yazısında bir psikoloji deneyimini anlattı.

Derya Gürses Tarbuck geçen ay başladığı “Newton ve Simya” serisini sürdürdü ve bir bilim insanının ne kadar çok yönlü olabileceğini gözler önüne serdi.

İbrahim Karaoğlu uluslararası anlamda çok bilinen sanatçı Burhan Doğançay’ı ve sanatını “Duvarların fısıltısı, çığlığı, şarkısı” yazısıyla anlattı.

Semiha Durak “Yabancı” adlı denemesiyle pek çok can alıcı soruna değindi.

Gül Çetin “Doğadan Çizgili Hikâyeler” köşesinde bu ay yılbaşında evlerimizi süsleyen kokinaları “Yılbaşı çiçekleri: Kokinalar” başlığı altında anlattı.