Dopdolu BirGün Pazar yenilenen tasarımıyla yarın bayilerde. BirGün Pazar'ın bu haftaki dosya konusu ise “Yalanı seçmek ve yalanla baş etmek”

Kaynak: Haber Merkezi
BirGün Pazar'da bu hafta: “Yalanı seçmek ve yalanla baş etmek”

BirGün Pazar yenilenen tasarımıyla her hafta bayilerinizde. Tasarım değişimiyle Pazar gazetesi halini alan BirGün Pazar “Yalanı seçmek ve yalanla baş etmek” dosyasıyla bayilerinizde. Bu hafta katkı sunanlar arasında yduayen gazeteci Güray Öz ve Prof. Dr. Emine Uçar İlbuğa bulunuyor. Ayrıca Y. Emre Ceren yazar ve araştırmacı Tevfik Uyar ile safsatalar üzerine söyleşti.

Kültür sayfasında bu hafta şair, yazar, araştırmacı Altay Öktem ve şair, yazar Haydar Ergülen bulunuyor. Ayrıca Deniz Coşan Günışığı Kitaplığı’nın genel yayın yönetmenliğini sürdüren yazar Mine Soysal ile edebiyat üzerine söyleşti.

Fikir sayfasında bu hafta Dilan Esen siyaset bilimci Behlül Özkan ile milliyetçilik ve mülteciler üzerine söyleşti. Kemal Yılmaz ise gazeteci Faik Bulut ile Hizbullah ve Hüda Par tehdidi üzerine konuştu. Yusuf Tuna Koç Yalçın Karatepe ile ekonominin gidişatı ve ne olabilir üzerine söyleşti. Prof. Dr. Oğuz Oyan ise ekonomide seçim sonrası senaryoları yazdı.

Çeviri sayfasında Göksu Cengiz, Robert Stevens’ın Yunanistan genel seçimleri değerlendirmesini çevirdi. Pınar Yüksek ise John Mullen’in Fransa’da sınıf mücadelesi incelemesini çevirdi.

Tarih sayfasında hocaların hocası Taner Timur 19 Mayıs’ı ve önemini anlattı. Gülçin Kaya ise Emrah Safa Gürkan’ın Can Yayınları’ndan çıkan Cumhuriyet’in 100 Günü ve Cumhuriyet’in 100 İsmi kitaplarını anlattı.

Yaşam sayfasında Murat Tırpan, Netflix’te yayına açılan Kurak Günler filmini değerlendirdi. Berkay Sağol, İzmir’in gazoz kültürünü ve geçmişini koleksiyoner Tolga Bugakaptan ile konuştu. Yayıncı Cenk Durlu ise bu hafta sizlere üç keyifli albüm önerisinde bulundu.