Dopdolu BirGün Pazar, 'Hayvan Hakları' dosyasıyla yarın gazeteniz ile birlikte bayilerde.

BirGün Pazar'da bu haftanın dosya konusu 'Hayvan Hakları'

BirGün Pazar eki bu hafta “Hayvan Hakları” dosyasıyla bayilerde. Hayvan haklarının çok yönlü ele alındığı Pazar ekinin 821. sayısına katkı verenler arasında Engin Arıkan, Gizem Karataş, Yağmur Özgür Güven yer alıyor ve yine dosyada Mine Yıldırım ve Prof. Gary Francione söyleşisi yer alıyor. Ayrıca Serhat Halis dosyayla ilişkili olarak güncel tartışmaları ele aldı. Dışarıdan İçeriye Mektuplar köşesinin bu haftaki konuğu Gamze Elvan oldu ve “Biz neden hâlâ sessiziz?” yazısıyla içeridekilere selam gönderdi. Sercan Meriç Behzat Ç. Dizisinin oyuncuları Berkan Şal ve Evliya Aykan ile söyleşti.

Gamze Elvan “Biz neden hâlâ sessiziz?” başlığıyla Dışarıdan İçeriye Mektuplar köşesinin konuğu oldu ve içeridekilere selam gönderdi.

Güray Öz “İçerdeki öteki ile dışardan gelen öteki” başlığıyla ırkçılık konusunu ele aldı ve içeridekiyle dışarıdaki ötekilere yapılan ırkçılığı anlattı.

Oğuz Oyan “Anayasa değişikliği ne yönde?” başlığıyla Altılı Masa’nın son toplantısının ardından ortaya attığı anayasa tartışmasını yazdı.

Can Serhat Halis “Paramparça sokaklar ve köpekler…” başlığıyla sokak hayvanı konusunu farklı açılardan ele aldı ve gündemi değerlendirdi.

Engin Arıkan “Bizden farklılar, nasıl bizim gibi hakları olabilir?” başlığıyla hayvanlara yaklaşımı ve farklılıkların görmezden gelinmesi gerektiğini yazdı.

Yusuf Tuna Koç “Sokak hayvanlarının yaşam hakkı kent hakkıdır” başlığıyla Mine Yıldırım’la hayvan hakları üzerine söyleşti.

Gizem Karataş “Sıcak ve güvenli barınak olur mu?” başlığıyla hayvan barınaklarını ele aldı ve ölüm kampı gibi görülmesi gerektiğini ele aldı.

Yağmur Özgür Güven “Bir yaşam hakkı ihlali olarak hayvan deneyleri” başlığıyla hayvanlara yönelik deneyleri ve bunlara dair tartışmaları ele aldı.

Fatma Sıla Sandal ve Ulaş Bager Aldemir “Hayvanlara acı çektirmenin her miktarı yanlıştır” başlığıyla dünyaca ünlü hayvan hakları savunucusu Prof. Gary Francione ile söyleşti.

Zafer Köse “Deprem günlerine hazırlık” başlığıyla depreme bina veya afet olarak değil de toplum olarak hazır mıyız sorusunu cevapladı.

Sercan Meriç “Adaletsizliğe karşı bir çıkış yolu: Behzat Ç.” başlığıyla Behzat Ç. Dizisinin oyuncuları Berkan Şal ve Evliya Aykan ile hem dizi hem de genel gidişat üzerine söyleşti.

Haydar Ergülen “Yardımcı Ders Kitabı 101” yazı dizisine ““Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var!” başlığıyla devam etti ve “Hayat Dersi” ile “Yağmur Dersi” verdi.

Nesli Zağlı “Affetmek özgürleştirir mi?” sorusuyla affetmenin insanı rahatlattığı veya özgür kıldığına dair kanıyı inceledi.

İbrahim Karaoğlu, “Sanatının pusulası insan” başlıklı yazısında; 50. sanat yılını kutlayan heykeltıraş Nilay Kan Büyükişliyen’in “Balance/Denge” sergisini anlattı.

Güçlü Ateşoğlu “Şiirin hayatı diptedir: İlhan Berk ve Logos’un Poetika’sına ikinci fasıl” başlığıyla İlhan Berk şiiri ve felsefe ilişkisini yazdı.