Yenilenen BirGün Pazar gazetesi, bu hafta “Okullara öğretmen yerine imam atanıyor” dosyasıyla çıkacak.

Kaynak: Haber Merkezi
BirGün Pazar, ‘Okullara öğretmen yerine imam atanıyor’ dosyasıyla yarın bayilerde

BirGün Pazar gazetesi bu hafta “Okullara öğretmen yerine imam atanıyor” dosyasıyla bayilerinizde.

BirGün Pazar ekinin 849’uncu sayısında dosyaya katkılar verenler arasında Esen Karaküçük ve Uzman Psikolog Nesli Zağlı bulunuyor. Ayrıca dosyayla ilgili Göksu Cengiz, gazeteci ve yazar Zülal Kalkandelen ile söyleşi yaptı.

Kültür sayfasında yazar Hande Çiğdemoğlu, 11 Haziran’da vefat eden Suna Kan’ı ve Harika Çocukları anlatırken, yazar ve editör Zafer Köse, Orhan Kemal’i anlattı. Yazar ve şair Haydar Ergülen ise Yardımcı Ders Kitabı 101 yazı dizisini ‘Baba dersi’ ile sürdürdü.

Sağlık sayfasında ise Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol aşıları ve biliminsanlarının safsatacıların kıskacına düşüşünü anlatırken, Y. Emre Ceren, virolog Dr. Semih Tareen ile virüsler, aşılar, pandemiler üzerine söyleşti.

Fikir sayfalarında Esen Karaküçük, Uzman Psikolog Nesli Zağlı laiklik ve eğitim konusunu ele alırken, Göksu Cengiz yazar ve gazeteci Zülal Kalkandelen ile söyleşti. Yusuf Tuna Koç ise seçimler ve neticelerine dair değerlendirmede bulundu.

Gündem sayfasında mühendis Dr. Ali Uğurlu, seçim sonuçlarını değerlendirirken, İlkay Öz, Çiftçi-SEN başkanı Ali Bülent Erdem ile kırsal, kriz ve seçim üzerine söyleşti.

Kitap sayfasında Fatih Yaşlı, Çağdaş Sümer ile Yordam Kitap’tan çıkan yeni kitabı Osmanlı’da Düzen Arayışı üzerine söyleşti. Kardelen Dalokay ise Aydın Afacan ile Everest Yayınları’ndan çıkan yeni şiir kitabı Dünya Çok Uzak üzerine söyleşti.

Sinema sayfasında Murat Tırpan, Emin Alper’in yeni dizisi Arayış’ı değerlendirirken, Emine Uçar İlbuğa, Aki Kaurismäki’nin Cannes’da jüri ödülünü alan Düşen Yapraklar filmini değerlendirdi. Sercan Meriç ise yeni yayınlanacak Prens dizisinin oyuncuları Canberk Gültekin, Giray Altınok, Çağdaş Onur Öztürk ile söyleşti.