BirGün Pazar eki bu hafta “Birleşmek çözüm mü?” dosyasıyla bayilerinizde. Pazar’ın 787’nci sayısında dosyayı tarihçi ve akademisyen Taner Timur, siyaset bilimciler İlda Alçay Sepetoğlu ile Cangül Örnek ve Macaristan Szeged’de doktora öğrencisi olan Evrim Can İflazoğlu oluşturdu.

BirGün Pazar yarın bayilerde: “Birleşmek çözüm mü?”

Taner Timur, “Macar modeli ve Erdoğan-Orban dostluğu” yazısıyla Macaristan seçimlerini, Orban ve Erdoğan dostluğunu, iki ülkedeki rejimin benzerliğini anlattı.

İlda Alçay Sepetoğlu, “Sandık, sokak ve ittifak” başlığıyla Macaristan seçimleri üzerinden Türkiye’yi, Türkiye’nin sorunlarını, Macaristan’da yapılan hataları ve sokak siyasetini yazdı.

Cangül Örnek, “Macaristan seçimlerinden çıkan ders: İnsanlar aptal değil” yazısıyla Macaristan seçimlerindeki dengeleri, Macaristan muhalefetinin bir araya geliş sürecini ve bu dengeyi değiştirmeye çalışmadaki başarısızlığını ve Türkiye örneğini anlattı.

Evrim Can İflazoğlu, “Macaristan Seçimleri; dersler, deneyimler, etkiler” başlığıyla Macaristan seçimlerine hazırlık süreçlerinin nasıl başladığını, nerelere gelindiğini ve hüsranı yazdı.

Güray Öz, “Kısa, yoğun, zengin bir hayat” yazısıyla Sabahattin Ali’nin hayatını ve eserlerini anlattı.

Haydar Ergülen, “Yardımcı Ders Kitabı 101” yazı dizisine bu hafta “Şiirin efendisidir acemilik!” başlığıyla devam etti ve şiirde acemiliğin güzelliğini anlattı.

Can Kartoğlu, “Patron Mösyö Duroi… İşçi Lideri Laz Emin Efendi…” başlığıyla Zonguldak’ta başlayan ilk grevi ve ayrıntılarını anlattı.

Erdal Ateş, “Gâvurların Or'da” öykü serisinin 6’ncı kısmını yazdı.

Serhat Halis, “Madımak’tan Odessa’ya yangın sürüyor” başlığıyla 2014 yılında Odessa’da Neonaziler tarafından yakılan sendika binasıyla gericiler tarafından yakılan Madımak Oteli’ni anlattı.

Nesli Zağlı, “Kendilikler, gruplar ve ötekiler: birleşmek mümkün mü?” yazısıyla insan psikolojisinin bir araya gelme duygusunu ve başkasına bakışını anlattı.

Murat Tırpan, “Hakan Günday ve Onur Saylak’tan punk bir mektup: Uysallar” başlığıyla Netflix’te geçen hafta yayımlanan Uysallar dizisini yazdı.

Ayşe Alan, “Benim adım sekiz” adlı bir öykü yazdı.

Emine Uçar İlbuğa, “Almanya Acı Vatan: Gipsy Queen” başlığıyla 2021 yapımı Gipsy Queen filmini göçmenlik üzerinden anlattı.

İbrahim Karaoğlu, “Umutsuzluğa, korkuya, yalnızlığa karşı…” yazısında Don Kişot resimleriyle ünlü Prof. Dr. Zahit Büyükişliyen’in kızı yazar Burçak Gönül’ün “Yel Değirmenlerine Karşı / Bir Ressamın Anıları: Zahit Büyükişliyen” kitabını anlattı.

Y. Emre Ceren, 2021 yılında Kafka Kitap tarafından yayımlanan “Şüphenin Tarihi: Felsefeye Giriş” adlı kitap üzerinden yazarı felsefe yazarı Sadık Usta ile felsefenin doğuşu, kökeni ve neye hizmet ettiği üzerine söyleşti.