Bir pazar klasiği olan BirGün Pazar, yenilenmiş tasarımıyla yarın bayilerde. BirGün Pazar’ın bu haftaki dosyası 14 Mayıs seçimler ve 28 Mayıs'taki ikinci tura umutla bakmak...

Kaynak: Haber Merkezi
BirGün Pazar, yenilenen formatıyla artık dopdolu bir 'Pazar Gazetesi'

Yenilenmiş tasarımıyla BirGün Pazar bu hafta bayilerinizde. BirGün Pazar artık gazetenizin 7 ile 14’üncü sayfaları arasında gazetenizin içinde. Pazar’ın bu haftaki dosyasıysa 14 Mayıs seçimleri ve 28 Mayıs’a umutla bakmak oldu.

Bu sayıda dosyaya katkı verenler arasında SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen ve akademisyen, yazar Fatih Yaşlı oldu. Sercan Meriç dosya için Aksoy Araştırma sahibi Ertan Aksoy ile ve Yusuf Tuna Koç ise iktisatçı Mustafa Sönmez ile söyleşti.

Kültür sayfasında şair ve yazar Şükrü Erbaş ve Edebiyat Atölyesi köşesiyle Barış İnce bulunuyor. Zafer Köse ise Zülfü Livaneli ile kültür ve edebiyat üzerine söyleşti. Haftanın kitap önerilerinde ise Timur Soykan’dan Liste, İsmail Arı’dan Kızılay Holding ve Emrah Safa Gürkan’dan Cumhuriyet’in 100 Günü yer alıyor.

Gündem sayfasında Y. Emre Ceren, yazar Ateş İlyas Başsoy ile konuştu ve Başsoy gündeme, seçime ve gidişata dair değerlendirmelerle bulundu. Duayen gazeteci Güray Öz ise “İbn Haldun’dan yapay zekâya” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Fikir sayfasında akademisyen Dilek Bulut kadınlar ve seçim, Avukat Gizem Özdem seçim güvenliği üzerine yazdı. Ayrıca Göksu Cengiz, Jeremy Corbyn’in Jacobin’de Lula’nın zaferi içim kaleme aldığı yazısını çevirdi.

Yaşam sayfasında Prof. Dr. Yankı Yazgan çocuk ve gençlik psikolojisi, Prof. Dr. Serap Erdoğan Taycan gerçeklik üzerine ve Psikiyatr Dr. Arzu Erkan umut ve beklentiler üzerine yazdı.

Arka kapakta ise Prof. Dr. Emine Uçar İlbuğa direniş filmlerinin başlangıç örnekleri arasında yer alan Metropolis filmini anlattı. Türkçe rape dair yaptığı yayınlarla tanınan Cenk Durlu ise seçim sonuçlarına yönelik Türkçe rapçilerin fikirlerini aktardı. Yemek tarihçisi Nejat Yentürk ise İzmir Kadifekale ve midye dolma ilişkisini anlattı.