Kaynak: Haber Merkezi
BirGün Pazar’da bu hafta: Parlamento dışı siyaset, sol ve işçi mücadelesi

BirGün Pazar eki bu hafta “Parlamento dışı siyaset, sol ve işçi mücadelesi” dosyasıyla bayilerinizde. BirGün Pazar gazetesi bu hafta seçimlerin ardından tartışılan parlamento dışı sol mücadeleyi işliyor. Bu sayıda dosyaya katkı verenler arasında Dayanışma Gönüllüsü Feray Aytekin Aydoğan, İşçi Dayanışma Derneği’nden Ali Karabudak ve Dayanışma Kooperatifi adına Hüseyin Atalay ile Emin Külekçi bulunuyor.

Sanat sayfasında Şair Ferruh Tunç, Tractatus ve şiiri anlatırken Işıl Çalışkan konseri yasaklanan Hüseyin Turan ile söyleşti. Sercan Meriç ise rapçi Aga B ile söyleşti.

Çocuk sayfasında ise bu hafta Psikiyatr Dr. Arzu Erkan dijital çağda ebeveynlere tavsiyelerde bulundu. Şair ve yazar Haydar Ergülen ise çocuklar ve büyükler üzerine bir yazı yazdı. Y. Emre Ceren ise Dijital Baba olarak da bilinen Orhan Toker ile dijital çağda ebeveynlik üzerine söyleşti.

Fikir sayfasında Dayanışma Gönüllüsü Feray Aytekin Aydoğan depremi ve dayanışmayı anlattı. İşçi Dayanışma Derneği’nden Ali Karabudak ise işçi mücadelesindeki eşiklere dikkat çekti. Dayanışma Kooperatifi adına Hüseyin Atalay ile Emin Külekçi ise alternatif bir mücadele biçimi olarak kooperatifi anlattı.

Ekonomi sayfasında Dr. Aslı Aydın yüksek faizleri ve gidişatı ele alırken, Prof. Dr. Oğuz Oyan asgari ücretlileri ve gerileyen ekonomiyi anlattı.

Güncel sayfasında TBMM Başkan Vekili Gülizar Biçer Karaca, antidemokratik mevzuatları, demokrasi ihtiyacını ve görünmeyen kadınları anlattı. Yusuf Tuna Koç ise Wagner silahlı güçleri ve Rusya arasında yaşanan isyanı derledi.

Tarih sayfasında yazar Çağdaş Sümer son günlerde gençler arasında popülerleşen İttihat ve Terakki Cemiyeti’nin aslını anlatırken, Dr. Güçlü Ateşoğlu Schiller üzerinden tarih felsefesini konu etti.

Gezi sayfasında akademisyen Meriç Kırmızı Japonya’da gördüğü tuvalet eşitliğini konu ederken, arkeolog Elif Burcu Koyuncu bayramda gezilecek arkeoloji rotalarını yazdı.