17 Haziran 2011 günü yaşama veda eden gazetemizin eski Yazı İşleri Müdürü İbrahim Çeşmecioğlu, 11. ölüm yıldönümünde ailesi, yol arkadaşları ve BirGün çalışanları tarafından anıldı.

BirGün’ün eski Yazı İşleri Müdürü İbrahim Çeşmecioğlu, ailesi ve yol arkadaşları tarafından anıldı

Gazetemizin eski Yazı İşleri Müdürü İbrahim Çeşmecioğlu, aramızdan ayrılışının 11. yılında ailesi, yol arkadaşları ve BirGün emekçileri tarafından anıldı.

Çeşmecioğlu için ilk anma etkinliği dün Makina Mühendisleri Odası (MMO) İstanbul Şube binasında yapıldı. Anmaya Çeşmecioğlu’nun eşi Kader Çeşmecioğlu, BirGün İmtiyaz Sahibi İbrahim Aydın, Yayın Koordinatörü Yaşar Aydın, SOL Parti PM Üyesi Alper Taş, SOL Parti İstanbul İl Başkanı Deniz Demirdöğen ve yol arkadaşları ile BirGün emekçileri katıldı.

birgun-un-eski-yazi-isleri-muduru-ibrahim-cesmecioglu-ailesi-ve-yol-arkadaslari-tarafindan-anildi-1029921-1.

Çeşmecioğlu için ikinci anma etkinliği ise bugün Ulus Mezarlığı’ndaki mezarı başında yapıldı. Anmaya Kader Çeşmecioğlu, İbrahim Aydın, SOL Parti üyeleri BirGün emekçilerinin yanı sıra Akın Dirik ve Tayfun Mater de katıldı. Mezarı başında yapılan anmada yakınları ve yol arkadaşları, Çeşmecioğlu ile anılarını paylaştı.

Çeşmecioğlu için son etkinlik ise bugün Gebze’de gerçekleştirilecek, Gebze İşçi ve Dayanışma Evi’nde kurulan İbrahim Çeşmecioğlu Kütüphanesi’nin açılışı yapılacak.

İBRAHİM ÇEŞMECİOĞLU KİMDİR?

birgun-un-eski-yazi-isleri-muduru-ibrahim-cesmecioglu-ailesi-ve-yol-arkadaslari-tarafindan-anildi-1029922-1.

İbrahim Çeşmecioğlu, 17 Haziran 2011 günü tedavi gördüğü hastanede geçirdiği beyin kanamasının ardından hayatını kaybetmişti.

Çeşmecioğlu 19 Haziran 2011’de yüzlerce kişinin katıldığı bir törende, Devrimci Yol bayrağına sarılı tabutuyla son yolculuğuna uğurlanmıştı.

BirGün’ün yanı sıra ‘İşçinin Sesi’ ve ‘Emekçinin Sesi’ gibi yayınlarda da büyük emeği olan Çeşmecioğlu, kurucularından olduğu Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nde (ÖDP) Parti Meclisi ve İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeliği de yapmıştı.