İki yıldır dokunulmayan, sahte satışlar ile daire satan ve içerisinde tapu memurları ile noterlerin de bulunduğu çeteye bugün operasyon düzenledi. BirGün’ün gündeme getirdiği çeteye karşı 6 ilde yapılan operasyonlarda 29 şüpheli gözaltına alındı.

BirGün’ün gündeme getirdiği çete, polis operasyonuyla gözaltına alındı

HABER MERKEZİ

BirGün’ün 26 Mart’ta “İnşaat çetesine dokunulmuyor!” başlıklı haberiyle gündeme getirdiği inşaat çetesi bugün polis operasyonuyla gözaltına alındı.

İstanbul Esenyurt’ta Fly Butik isimli konut projesini işgal eden silah çete 212 daireyi 785 kişiye satmıştı. Tapu memurları ile noterlerin de bulunduğu çeteye karşı Emniyet ve Savcılık iki yıldır harekete geçmiyordu.

Bugün de Anadolu Ajansı, BirGün’ün gündeme getirdiği çeteye karşı İstanbul merkezli operasyon düzenlediğini duyurdu. 6 ilde yapılan operasyonlarda 29 şüphelinin gözaltına alındığı açıklandı.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince bir süre önce suç örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışma başlatıldığı belirtildi. Yürütülen çalışmada, Esenyurt'taki inşaat projesinde yer alan siteye baskı ve tehditle yerleşen suç örgütü üyelerinin, sitedeki bazı daireler için sahte ve ikiz satış yaparak mağdur ettiği vatandaşları darbettikleri ve siteden çıkarttıklarını belirledi.

Zanlıların kimlik ve adreslerini belirleyen ekipler, İstanbul, Diyarbakır, Ankara, Elazığ, Antalya ve Muş'ta düzenledikleri eş zamanlı operasyonda 29 şüpheliyi yakaladı. Adreslerde yapılan aramalarda ruhsatsız tabanca, tüfek, 58 mermi ile çok sayıda doküman ele geçirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen şüphelilerin buradaki işlemleri sürüyor.