AKP’li Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, BirGün’ün haberi sorulunca şaşkına döndü. İçişleri Bakanı Soylu sayesinde soruşturulmayacağından ve yargılanmayacağından haberinin olmadığını iddia eden Göksu, “TÜRGEV’e yurt yapmak ne zaman suç oldu?” diye konuştu.

BirGün’ün haberi sorulan AKP’li Tevfik Göksu şaşkına döndü!
Fotoğraf: AA

İsmail ARI

BirGün’ün AKP’li Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ile ilgili dün “Soylu sayesinde yargılanmayacak” başlığıyla yayımlanan haberi gündem oldu.

Haberde, Esenler Belediye Başkanı AKP’li Tevfik Göksu hakkında, Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu TÜRGEV’e tahsis ettiği bina nedeniyle kamuyu zarara uğrattığı ve görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulduğu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ise Göksu’nun yargılanmasına izin vermediği ifade ediliyordu.

"HABERİNİZİN OLMAMASI MÜMKÜN DEĞİL"

AKP’li Tevfik Göksu’ya, dün akşam TV100’de katıldığı programda da BirGün’ün haberi soruldu. Göksu, gazeteci Gürkan Hacır’ın sorusu karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Gürkan Hacır ile Göksu arasındaki dikkatleri çeken diyalog şu şekilde:

Gürkan Hacır: BirGün gazetesi diyor ki Esenler Belediye Başkanı AKP’li Tevfik Göksu hakkında, kamuyu zarara uğrattığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu. İmamoğlu’na dava üstüne dava açtıran İçişleri Bakanı Soylu, Göksu’nun yargılanmasına izin vermedi…”
Göksu: Ne zaman olmuş?
Hacır: Efendim sizin önünüze gelmedi mi küpürler?
Göksu: Hayır.
Hacır: BirGün gazetesinin bugün yayımlanan nüshasında.
Göksu: Bugün mü?
Hacır: Sizin haberinizin olmaması mümkün değil efendim.
Göksu: Yok, haberim yok.

GÖKSU: "İLK DEFA SİZDEN DUYDUM BEN BÖYLE BİR ŞEYİ"

AKP'li Göksu yaşadığı şaşkınlığın ardından yaptığı açıklamada suç duyurusunda bulunulduğunu ancak yürütülen bir işlem olmadığını doğruladı. Göksu, "Orada bir defa suç unsuru yok ki. Biz belediye olarak kanunun bize verdiği yetkiyle ne yapmışız? TÜRGEV’e yurt yapmışız. Benim bildiğim suç duyurusunda bulunulmuş ama yürütülen işlem yok. İlk defa sizden duydum ben böyle bir şeyi. TÜRGEV’e yurt yapmak ne zaman suç oldu?" diyerek kendini savundu.

Göksu, konuşmasının ilerleyen bölümünde ise kendisi hakkındaki suç duyurusuna ve TÜRGEV’e tahsis ettiği binaya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Valilik bizden bütün dokümanları, meclis çalışmalarını, bilgi notlarını, hepsini istedi… Bize ön inceleme için yazı gönderiyorlar, savunmamızı istiyorlar. Bize bunu konuyu anlatın diyorlar… Belediye başkanı olduğu zaman da soruşturma yetkisi, izni İçişleri Bakanlığı’nda… İBB Başkanı İmamoğlu’yla ilgili muhtemelen İçişleri Bakanı’mızın soruşturma izni vermediği onlarca konu var. Bakın bir tane demiyorum, onlarca. Bizim de suç duyurusunda bulunduğumuz yerler var. Şu anda İBB Başkanı ile ilgili soruşturma izni verilenden verilmeyen daha fazladır.”