CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, BirGün’ün gündeme getirdiği Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın (TCDD) Haydarpaşa Tren Garı’nı tamamen boşaltma ve personeli başka bir binaya aktarma planlarını Meclis'e taşıyarak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

BirGün’ün Haydarpaşa haberleri Meclis gündeminde: “İktidara geldiklerinden beri Haydarpaşa ile uğraşıyorlar”
Fotoğraf: BirGün-Haydarpaşa İskelesi

Haber Merkezi

BirGün’ün 19 Temmuz’da “İskeleleri İBB’den almak istiyorlar” başlığıyla yayımlanan haberi ile 20 Temmuz’da “Haydarpaşa Garı için yeni plan!” başlığıyla yayımlanan haberleri TBMM gündemine taşındı.

CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, BirGün’ün duyurduğu TCDD’nin Haydarpaşa Tren Garı’nı tamamen boşaltma ve personeli başka bir binaya aktarma planlarını Meclis gündemine taşıdı.

AKP’nin iktidar olduğu ilk günden bu yana Haydarpaşa üzerindeki planlarının bitmediğini belirten CHP’li Emecan, "İktidar talan düzenine öyle bir alıştı ki artık başka bir şey üzerine politika üretemez oldular. İktidara geldikleri ilk günden beri Haydarpaşa ile uğraşıyorlar. Önce dünya ticaret merkezi yapacağız, sonra otel yapacağız derken o talihsiz yangını yaşadık ve senelerdir restorasyon çalışmaları bir türlü tamamlanmıyor. Gara ait depo alanları ihalesinde usulsüzlük yapıldı. Şimdi de 2005 yılında İBB’ye devredilen Haydarpaşa İskelesi’ni İBB’den almak için uğraşıyorlar. Kaybedilen seçimin hıncını hala alamadılar, gözleri ne vatandaşı görüyor ne de hizmeti… Kamu yararı umurlarında değil; tek dertleri rant, talan ve İBB ile hesaplaşma" dedi.

TARİHİ GARIN AKIBETİ NE OLACAK?

CHP’li Emecan’ın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na yönelttiği sorular şöyle:

► Haydarpaşa Tren Garı’nın boşaltılacağı ile ilgili basına yansıyan iddialar gerçeği yansıtmakta mıdır?
► Haydarpaşa Garı personelinin bina dışında görevlendirilmesi sonucunda tarihi garın akıbeti ne olacaktır?
► Gar, liman ve arka sahasının kullanım değeri hala sürerken binanın tamamen boşaltılmasının nedeni nedir?
► Hala kamu yararı taşıyan bu tarihi garın akıbeti ile ilgili tasarlanan mevcut bir plan var ise kamuoyu ile neden paylaşılmamaktadır?
► Yaklaşık dokuz yıldır demiryolu seferlerine kapalı olan Haydarpaşa Tren Garı’nın restorasyonu ve gar sahasında süren arkeolojik kazılar ne zaman tamamlanacaktır?