HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, BirGün'ün ortaya çıkardığı iki skandalı Meclis gündemine taşıdı. Muhabirlerimiz Onur Durmuş ve İsmail Arı'nın haberlerinden bahseden Beştaş, "Kızılay skandalları bitmiyor. Mesela 50 bin TL müdürleri maaş alıyormuş. Yalnızca bir personeli olan müdür varmış. Kızılay yardımları İsmailağa Cemaati’ne bağlı Yavuz Sultan Selim Vakfı’na ait kaçak yurtlarda bulunmuş ve bunlar görüntülenmiş” açıklamasını yaptı.

BirGün'ün Kızılay hakkında ortaya çıkardığı 2 skandal Meclis gündeminde

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, TBMM Genel Kurulu’nda konuştu. BirGün'ün ortaya çıkardığı skandallardan bahseden Beştaş, Kızılay'daki 'müdürlük sistemine' ve yardım kolilerinin İsmailağa Cemaati'ne bağlı kaçak yurtlarda bulunmasına tepki gösterdi.

TBMM Genel Kurulu’nda Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri devam etti. Görüşmeler öncesi söz alan Meral Danış Beştaş, şunları söyledi:

“Kızılay skandalları bitmiyor. Hakikaten skandal demek bile az kalıyor. Çadır satmalarından tutalım müdür unvanlarının nasıl bolca dağıtıldığına kadar her gün yeni bir haber çıkıyor. Mesela 50 bin TL müdürleri maaş alıyormuş. Yalnızca bir personeli olan müdür varmış. Daha da ötesi bazı müdürlerin çalışanı bile yokmuş. Kızılay yardımları İsmailağa Cemaati’ne bağlı Yavuz Sultan Selim Vakfı’na ait kaçak yurtlarda bulunmuş ve bunlar görüntülenmiş.”

“KIZILAY ÇADIR SATIYOR AMA O PARALARLA BİR DEPO KİRALAYAMIYOR”

Olayın Kızılay tarafından doğrulandığını ifade eden Danış Beştaş, şöyle konuştu:

“Kızılay Fatsa Şubesi Başkanı Adil Keskin, bu haberi doğrulamış ve şöyle demiş: ‘Depoyu hatır gönül ilişkisiyle kullandık. Herhangi bir sözleşmemiz yok.’ Şaşırdık mı, hayır. Kızılay çadır satıyor ama o paralarla bir depo kiralayamıyor. Gidiyor vakfa ait kaçak bir yurtta malzemeleri, depremzedelere gitmesi gereken eşyaları orada tutuyor. Bu garip bir durum. Kaçak yurdu tercih etmelerinin sebebi hakkında ise ‘Buranın yurt olduğunu biliyorduk ama kaçak olma durumunu bilmiyorduk’ diyor. Soruşturma dosyasına ise gizlilik kararı var deniliyor.”

(ANKA)