Almanya’nın Berlin kentinde bulunan evinde daha önce saldırıya uğrayan BirGün yazarı Erk Acarer'in bu kez de evinin bahçesine tehdit mesajı bırakıldı. Acarer, "Başıma gelecek herhangi bir yeni olaydan AKP-MHP iktidarı, çeteleri ile tedbirler konusunda atıl kaldığını düşündüğüm Alman Hükümeti sorumlu olacak" dedi.

BirGün yazarı Erk Acarer'in evine tehdit mesajı!

BirGün yazarı, gazeteci Erk Acarer, evinin bahçesinde “Sen bekle” yazılı tehdit mesajı bırakıldığını duyurdu.

Acarer, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Dün gece evimin bahçesine üzerinde ‘Sen bekle’ yazısı sardıkları pişmiş bir yumurta attılar. Sabah saatlerinde bilgiyi polis verdi" dedi.

Acarer, açıklamasında, "Başıma gelecek herhangi bir yeni olaydan AKP-MHP iktidarı, çeteleri ile tedbirler konusunda atıl kaldığını düşündüğüm Alman Hükümeti sorumlu olacak" ifadelerini kullandı.

BirGün yazarı Erk Acarer, daha önce Almanya’nın Berlin kentinde bulunan evinin önünde yumruklu saldırıya uğramıştı. Acarer, sosyal medya hesabından darp edildiği fotoğrafıyla birlikte yaptığı açıklamada, "Failleri biliyorum. Asla faşizme teslim olmayacağım" ifadelerini kullandı. Kendisine saldıran failleri tanıdığını söyleyen Acarer, "Hayati bir riskim yok hastaneye gidiyoruz. Failleri biliyorum. Asla faşizme teslim olmayacağım. Kimse endişelenmesin bu günler geçecek" demişti.

Polisten yapılan açıklamada, saldırının Acarer‘in Berlin‘de dairesinin bulunduğu apartmanın iç avlusunda gerçekleştiği ve olayın Eyalet Kriminal Dairesi (LKA) tarafından soruşturulduğu kaydedilmişti.

Acarer’e yönelik saldırı hem Türkiye hem de Almanya’da tepkiyle karşılanmış, demokratik kitle örgütlerinin yanı sıra pek çok sosyal medya kullanıcısı saldırıya tepki göstererek “Erk Acarer Yalnız Değildir” demişti.