BirGün yazarı Zafer Arapkirli, 2018 yılında “6 yaşındaki çocuk evlenebilir” diyen Sosyal Doku Vakfı’ndan Nureddin Yıldız’ın sözlerine tepki gösterdiği gerekçesiyle beraat ettiği davadan tekrar yargılanıyor. Duruşma yarın Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi'nde görülecek.

BirGün yazarı Zafer Arapkirli, bir kez daha hakim karşısına çıkacak

BirGün yazarı Zafer Arapkirli, “6 yaşındaki çocuk evlenebilir” diyen Sosyal Doku Vakfı’ndan Nureddin Yıldız’a yönelik eleştirileri nedeniyle yeniden yargılanıyor.

Sosyal Doku Vakfı’ndan Nureddin Yıldız, 2018 yılında ‘6 yaşındaki çocuk evlenebilir’ açıklamasıyla tepki çekmişti. Açıklamaya tepki gösteren isimlerden biri de gazeteci Zafer Arapkirli’ydi.

Arapkirli sosyal medya üzerinden “Aşağılık herifler, evinize gittiğinizde karınızın, kızınızın suratına nasıl bakıyorsunuz” demişti.

Twitter hesabından Arapkirli, "Bunu mu savunuyorsunuz? Bu pisliğe sahip çıkanlar, bana çemkireceğine, bu lafların altına imza atıp yayınlasın burada... Utanmıyorlar! Benim gazeteciliğimin bu işle ne alakası var? Kepazeliği, ahlaksızlığı nasıl savunuyorsun? Utanmıyor musun? Bu aşağılık pisliklere kimse dur demeyecek mi? Özellikle de makam sahibi "Kız babaları ne bekliyorsunuz?" ifadelerini kullanmıştı.

Nureddin Yıldız ise Arapkirli'nin gösterdiği tepkiden dolayı şikayette bulunmuştu. Arapkirli hakkında ‘hakaret’ iddiasıyla açılan dava, 26 Aralık 2019'da beraatle sonuçlanmıştı.

Nureddin Yıldız'ın avukatı da karara itiraz etmiş ve istinaf mahkemesi davanın yeniden görülmesine karar vermişti.

GAZETECİLER VE YURTTAŞLAR ADLİYE ÖNÜNDE TOPLACAK

BirGün yazarı Arapkirli beraat ettiği dosya kapsamında yarın (31 Ocak) saat 10.30'da Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde bulunan 32. Asliye Ceza Mahkemesi’nde tekrar yargılanacak.

Arapkirli’ye destek için duruşma öncesi çok sayıda gazeteci ve yurttaş yarın 10.00'da Çağlayan Adliyesi önünde toplanma çağrısı yaptı.