BirGün Yayın Koordinatörü Yaşar Aydın ile BirGün Yazarı Timur Soykan, Göppingen Alevi Kültür Merkezi, Stuttgart Alevi Kültür Merkezi, Stuttgart BirGün okurları ile Ulm BirGün okurlarının düzenlediği panellerde Türkiye’deki seçimleri değerlendirecekler.

BirGün yazarlarından Stuttgart, Ulm ve Geislingen’de seçim paneli

BirGün ULM

BirGün Yayın Koordinatörü Yaşar Aydın ile BirGün Yazarı Timur Soykan, Almanya’nın Stuttgart, Ulm ve Geislingen kentlerinde düzenlenecek panellere katılacaklar. Stuttgart'ta Alevi Kültür Merkezi'nde (Glockenstr. 10, 70376 Stuttgart) düzenlenen seçim konulu panel 14 Nisan Cuma günü, saat 18'de gerçekleṣecek. Ulm’deki panel (Bürgerhaus Mitte, Schaffnerstr 17, 89073 Ulm), “Depremin gölgesinde seçimler, tek adam rejimi çökerken Türkiye” başlığıyla 15 Nisan Cumartesi saat 17’de; Geislingen’deki (Geislingen Alevi Kültür Merkezi, Bleichstr.3, 73312 Geislingen) “Tek adam rejiminin sonu, seçimlerde demokrasi güçlerinin tutumu” konulu toplantı da 16 Nisan’da saat 13’te yapılacak. Panellere giriş ücretsiz olduğu kaydedildi.

Ulm BirGün okurları adına yapılan açıklamada “Cesur, kamucu, adalet savunucusu, çalışandan yana haberleriyle öne çıkan BirGün basının yüz akı. Halkın desteği ile büyüyen, patronsuz gazete BirGün’ün yine halkı merkezine aldığı, doğru haber politikasını çok önemsiyoruz. Havuz medyasına inat, yanlış, yalan politikaları manşetine taşıyan BirGün depremde de görevini layıkıyla yaptı. Biz de BirGün Yayın Koordinatörü Yaşar Aydın ve BirGün Yazarı Timur Soykan’ı ‘Depremin gölgesinde seçimler, Tek adam rejimi çökerken Türkiye’ konulu panelimize davet ettik. 14 Mayıs seçim öncesinde, depremi, tek adam rejimini ve 15 Mayıs sonrası Türkiye’yi konuşmak istiyoruz. Ulm ve çevresindeki duyarlı vatandaşlarımızı panelimize davet ediyoruz” denildi.

Stuttgart Alevi Kültür Merkezi açıklamasında ise şu ifadelere yer verildi:

“Stuttgart Alevi Kültür Merkezi olarak Türkiye’de yaşanan depremi bizlerde en derinden hissettik. 11 ilde yaşanan bu felaketin cem evi üyelerimizin de eşleri, dostları, akrabaları göçük altında kaldı ve yardım bekledi.

Biz Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu ve cemevlerimiz olarak Türkiye’deki bu felaketi maddi yardımlarımız dışında kış aylarının olması nedeniyle de kış ayları şartlarına uygun giyecek çocuk maması ve hijyen malzemeleri gönderdik ve göndermeye de devam edeceğiz.

Diğer bir husus ise Türkiye’de yapılacak olan seçimlerin Türkiye’nin geleceği açısından çok çok önemli olduğunun bilincindeyiz ve sorumluluğunu taşıyoruz. Bu vesileyle yapacağımız bu etkinliğimize tüm canlarımızı bekliyoruz.

İster Avrupa’da ister Türkiye’de olsun ‘bu seçimlerde benim bir oyumla bir şey olmaz’ demek yerine tüm canlarımızın sandık başına gitmesini ve vicdanlarına danışarak oylarını kullanmasını önemle rica ediyoruz.

Bu etkinliğimizde öncelikle BirGün gazetesine ve bizlere destek veren tüm canlarımıza teşekkür ediyoruz.”