Biri kent bürokratı biri dernek başkanı: İkisi de erkek çocuklara cinsel istismarda bulundu

Rize İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı ve Kızılay Şube Başkanı 56 yaşındaki Mehmet Nuri Gezmiş küçük yaştaki 2 erkek çocuğa cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuklandı.
Rize İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı ve Kızılay Şube Başkanı Mehmet Nuri Gezmiş, iddiaya göre 10 gün önce kıyafet yardımı yapacağını söylediği bir erkek çocuğu yanına çağırdı. Gezmiş, makam odasında pantolon giydirmek istediği 14 yaşlarındaki çocuğa bu sırada cinsel istismarda bulundu. Küçük çocuk eve döndükten sonra yaşadıklarını anlatınca aile polise başvurdu ve şikayetçi oldu.

Gelişme üzerine polis merkezine çağrılan Mehmet Nuri Gezmiş, ifadesi alındıktan sonra bırakıldı. Ancak polis olayla ilgili incelemeyi sürdürürken zanlı hakkında ikinci bir şikayet geldi. 13 yaşlarındaki bir erkek çocuğun ailesi savcılığa başvurdu ve Mehmet Nuri Gezmiş’in çocuklarına cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle şikayetçi oldu. Bu gelişme üzerine savcılık talimatı ile gözaltına alınan Mehmet Nuri Gezmiş, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen ve gece nezarette tutulan Gezmiş, Rize Adliyesi’ne sevk edildi ve çıkartıldığı mahkemece çocuklara cinsel istismar suçlamasıyla tutuklanarak Kalkandere Cezaevi’ne göderildi.

DERNEK BAŞKANINA 24 YIL
Sinop’un Gerze ilçesinde 4 erkek çocuğa cinsel taciz ve tecavüzden yargılanan Rafet Ermiş isimli dernek başkanı da24 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Gerze’de kurduğu İslamcı Gençlik İlim ve Hikmet Derneği (GİHDER) Başkanı Rafet Ermiş, dernekte verdikleri Kuran kursuna gelen 4 erkek çocuğuna tecavüz ve cinsel taciz suçlamalarıyla Sinop Ağır ceza mahkemesinde yargılanıyordu. Dün tutuklu bulunduğu Sinop E Tipi Cezaevi’nden mahkemeye getirilen Ermiş, 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı.