UEFA Başkanı Ceferin, 'mevcut puan durumuna göre birinci sırada olan takımların şampiyon ilan edilmesi' yönündeki haberleri yalanladı

Birinci sıradaki takımlar şampiyon ilan edilecek mi?

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, 'Mevcut puan durumuna göre birinci sırada olan takımların şampiyon ilan edilmesi' yönündeki haberleri yalanlayarak müsabakalar tamamlanmadan herhangi bir takımın şampiyon ilan edilmeyeceğini açıkladı.

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın 2021 yılına ertelenmesi konusunda yaptığı açıklamada, müsabakalar tamamlanmadan mevcut puanlarla şampiyonluk ilan edilmesini istemediklerini belirtti.

AP'ye verdiği röportajda "UEFA'nın liglere mevcut puan durumuna göre en çok puana sahip olan takımların şampiyon ilan edilmesi yönünde tavsiye vereceğine ilişkin yalan haberler gördüm ve duydum" diyen Ceferin, söz konusu iddiaları yalanladı.

Ceferin şöyle konuştu: "Bunun doğru olmadığını söyleyebilirim. Amacımız ligleri bitirmek ve herhangi bir kuruluşa veya lige böyle bir tavsiyede bulunmadık."

EURO 2020 ERTELENMİŞTİ

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020), yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle bir yıl ertelenmişti.

12 farklı ülkenin ev sahipliğinde 12 Haziran-12 Temmuz 2020 tarihlerinde düzenlenmesi planlanan 16. Avrupa Futbol Şampiyonası'nın, 11 Haziran-11 Temmuz 2021 tarihlerinde yapılması kararlaştırılmıştı. Bilet sahiplerinin, 2021'deki turnuvaya katılmamaları halinde paralarının iade edileceği belirtilmişti.

Hazırlık maçları da dahil gerek milli takım gerek kulüp düzeyindeki tüm UEFA organizasyonları ve karşılaşmaları, ikinci bir açıklama yapılıncaya kadar durdurulmuştu.

Bu sezonun fikstürünün nasıl yapılacağı konusunda çözüm aramak için ise Avrupa'daki lig ve kulüplerin temsilcilerinden bir çalışma grubu oluşturulmuştu.