Birleşik Haziran Hareketi Charlie Hebdo için yürüdü: Hepimiz Charlie'yiz!

Fransa'da İslamcı militanlar tarafından Charlie Hebdo'ya düzenlenen saldırı sonrası 12 kişinin yaşamını yitirmesine karşı İstanbul'da aşırı soğuğa rağmen binlerce kişiyle sokağa çıkan Birleşik Haziran Hareketi, "Karanlıktan, gericilikten, faşizmden korkmuyoruz" sloganıyla İstiklal Caddesi'nde bulunan Fransız Konsolosluğu'na yürüdü. Yüyüşte "Türkiye'nin ilericileri ve devrimcileri Charlie Hebdo'nun yanındadır" dendi.

Akşam saat 19.00'da İstiklal Caddesi'nde bulunan Mis Sokak önünde toplanan kalabalık buradan Fransız Konsolosluğu'na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşte üzerinde Türkçe ve Fransızca olarak “Eşitlik”, “Özgürlük” ve “Kardeşlik” yazan dövizler taşıyan kalabalık, "Haziran burada Charlie'nin yanında", "Yaşasın halkların kardeşliği" ve "Je suis Charlie" sloganları attı.

Fransız Konsolosluğu önüne gelen binlerce kişi önce Fransa'da yitirilenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunun ardından Konsolosluk önünde yapılan açıklamada, "Gericiliğin ve islamcı faşizmin Türkiye'de olduğu gibi dünya üzerinde de giderek saldırgan bir hale geldiği uzun zamandır apaçık görülüyor" dendi.

"Dün Fransa'da gerçekleştirilen katliam, emperyalistler tarafından desteklenip kollanan islamcı faşizmin sadece Ortadoğu'yu değil, bütün dünya ilericiliğini tehdit ettiğini göstermiştir" denilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Yakın zamanda görkemli bir direnişle ülkemizdeki gerici diktaya karşı ayağa kalkan Türkiye'nin ilerici güçleri olarak, Charlie Hebdo'ya ve onun nezdinde basın, kültür, sanat, mizah ve özgür düşünce düşmanlığına yönelik saldırıya karşı bugün sokağa çıkıyoruz.

Fransa'daki saldırıyı gerçekleştiren islamcı terör örgütünün ülkemizdeki destekçilerinin açıklamaları aydınlar ve ilerici insanlar tarafından dünyanın hiçbir yerinde ciddiye alınmamalıdır."

Yürüyüşe katılan Evrensel karikatüristi Sefer Selvi de “Durmak yok çizmeye devam” diyerek mizahın susmayacağını gösterdi.



Basın açıklamasının ardından yaşamını yitirenler için Konsolosluk önüne karanfiller bırakıldı ve mumlar yakıldı