Birleşik Haziran Hareketi Charlie Hebdo için yürüyor

Fransa'da mizah dergisi Charlie Hebdo'ya yapılan silahlı saldırıda 12 kişinin yaşamını yitirmesinin ardından Birleşik Haziran Hareketi, saldırıyı protesto etmek için Taksim'de toplandı.

Ellerinde kalemler ve dövizlerle yürüyüşe başlayan yurttaşlar "Karanlıktan, gericilikten, faşizmden korkmuyoruz", sloganlarıyla Fransız Kültür'ün önüne doğru ilerliyor.

 

19:40  Beyoğlu - Charlie Hebdo eyleminde Fransız Konsolosluğu'na karanfil bırakılarak mum yakıldı. BHH’nin 11 Ocak eylemine yapan çağrı ve “Yaşasın birleşik mücadelemiz” sloganıyla eylem sonlandırıldı.

19.25 Haziran basın açıklamasını Barış Atay okuyor. Kalem silahla susturulamaz sloganları atılıyor. Evrensel gazetesi karikatüristi Sefer Selvi: Durmak yok çizmeye devam! açıklamasını yaptı.

İleri Haber'de yer alan habere göre; Açıklamayı okurken Fransa’daki saldırıyı kınayarak sözlerine başlayan Barış Atay, gericiliğin ve islamcı faşizmin Türkiye’de olduğu gibi dünya üzerinde de giderek saldırgan bir hale geldiğinin uzun zamandır apaçık görüldüğünü söyledi. Atay şöyle konuştu:

“Komşu ülke Suriye’de son yıllarda tanık olduğumuz vahşet ve canilik islamcı faşizmin gerçek yüzünü açığa çıkaran örneklerden biridir. Burada emperyalistlerin daha ılımlı olduğunu söyleyerek desteklediği kesimlerin, Suriye’deki şeriatçı saldırganlığı tek başına üstlenmesi istenen İslam Devleti benzeri oluşumların özürcülüğünü yaptığını da görüyoruz.

Yaşadığımız vahşet emperyalizmin dünya halklarına gerici içinde gerici beğendirmesi çabalarını görmemize engel değildir. Dün Fransa’da gerçekleştirilen katliam emperyalistler tarafından desteklenip kollanan islamcı faşizmin sadece Ortadoğu’yu değil bütün dünya ilericiliğini tehdit ettiğini göstermiştir. Fransa’daki saldırıyı gerçekleştiren islamcı terör örgütünün ülkemizdekileri destekçilerinin açıklamaları aydınlar ve ilerici insanlar tarafından dünyanın hiçbir yerinde ciddiye alınmamalıdır.

Türkiye’nin ilerici ve devrimcileri Charlie Hebdo’nun yanındadır

Kahrolsun gericilik, kahrolsun emperyalizm

Yaşasın eşitlik, özgürlük ve kardeşlik

Birleşik Haziran Hareketi”

19.22 Haziran yürüyüşü fransız Konsolosluğuna ulaştı. Katledilenler için saygı duruşu yapılıyor.(via@toplumsol)

19:20 Mis Sokaktan çıkan kitle Fransız Konsolosluğunun önüne yürüyor. Karanlığa, faşizme, gericiliğe, AKP'ye karşı AYAKTAYIZ sloganları atılıyor.

19:14 Yürüyüşe katılan  yazar, gazeteci ve aydınlar “Ellerimizde kalemler yürüyoruz. Kalem silahla susuturulamaz!” sloganları atıyor.

19.12 Mis sokak tek ses: Karanlıktan, gericilikten, faşizmden korkmuyoruz

19.00 BHH Charlie Hebdo katliamını protesto etmek için Fransız Konsolosluğu'na yürüyor.  (via@toplumsol)