Birleşik Haziran Hareketi Kocaeli'de yola çıktı

Simge Özel - KOCAELİ

Birleşik Haziran Hareketi Kocaeli'de düzenlediği büyük forumla mahalle meclislerini buluşturdu. İzmit Merkez, Yahya Kaptan, Derince, Yuvam Akarca, Değirmendere, Gebze, Umuttepe ve Kartepe'de gerçekleştirilen mahalle forumlarından halkın da katıldığı foruma ilgi büyüktü.

Kocaeli'de düzenlenen foruma BirGün Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Birleşik Haziran Hareketi yürütmesinden İbrahim Aydın, CHP MYK üyesi Canan Kaftancıoğlu, Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Suca Omurca, ÖDP İl Başkanı Osman Bahçeci, HTKP İl temsilcisi Barbaros Tantan, Komünist Parti İl Temsilcisi Çağlar Öztürk, CHP Kocaeli Milletvekili Aday Adayları Hamiyet Göksu, Keramettin Gençtürk, Sol Cephe Türkiye Yürütmesinden Yücel Çiftçi, SES Kocaeli Şube Başkanı Mustafa Yıldız, LGBTİ üyeleri ve sivil toplum örgütlerinden çok sayıda insan katıldı.

'AKP FAŞİZMİ HİÇ BU KADAR KORKMAMIŞTI'
Haziran kürsüsünü ilk kullananlardan Canan Kaftancıoğlu, "Eski adıyla Birleşik Muhalefet, yeni adıyla Birleşik Haziran Hareketi birlikte öğrenme hareketimizdir. Gezi Direnişi'nde ortaya çıkan, biraraya gelmemizi sağlayabilecek, içinde örgütlü örgütsüz herkesin biraraya gelmesini sağlayan birleşik bir halk hareketidir. Ne olmadığına gelirsek bir siyasi parti kurma çabası değildir. Gezi'yle beraber farklı siyasi gruplar aynı sorunlarla yanyana geldi. AKP faşizminin gözü hiç bu kadar korkmamıştı" dedi.

'İSLAMİ FAŞİST REJİM'
BirGün Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aydın, "Türkiye çok ciddi bir süreçten geçiyor. AKP iktidarı sermayeyi hemen hemen bütün alanlara soktu. Bu bir çeşit ekonomik alt yapının düzeltilmesi süreciydi. Ortadoğu açısından da model olarak AKP tarzı bir parti düşünülmüştü. Ülkede siyasal islam eliyle ekonomik alt yapıda neoliberal politikalar hayatageçiriliyor. Bugün net olarak İslami Faşist rejim içerisinde olduğumuzu söyleyebilirim" dedi.

İNSANCA YAŞAMA MÜCADELESİ
Forumda söz alan birçok yaştan ve meslekten insanın ortak kanısı AKP iktidarının gerici, baskıcı, ötekileştirici  ve piyasacı politikalarının önüne ortak bir direnç koyma iradesinin oluşması gerektiği oldu. "Birleşik Haziran Hareketinin zamanla büyümesi ve birleşik emek, kadın ve genç hareketini de hayata geçirecektir. Biz yaşadığımız topraklarda insanca bir yaşam mücadelesi veriyoruz. Bu hareket emeğin en önemli unsur olduğu bir hareket olarak görev alabileceğimiz bir harekettir" sonucuyla forum sonlandırıldı.

Forum sonunda 27-28 Aralık tarihinde yapılacak olan Türkiye Meclisi toplantısına göndermek üzere mahalle meclislerinden seçilen delegeler okundu.