İlhan Cihaner kurucusu olduğu Birleşik Haziran Hareketi'nin çalışmalarına aktif biçimde katılacağının altını çizerken; Oğuzhan Müftüoğlu, Birleşik Haziran Hareketi’nin umuda yolculuk olduğunu söyledi.

'Birleşik Haziran Hareketi umuda yolculuktur'

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İzmir Şubesi tarafından dört yıl önce yaşamını yitiren şube eski başkanı Tahsin Vergin anısına düzenlenen 3. Tahsin Vergin Gençlik Günleri’ kapsamında ‘Günümüz Türkiye’sinde Siyasi Gelişmeler’ Söyleşisi gerçekleşti.

Tepekule Kongre Merkezi Akdeniz Salonu’nda düzenlenen ve moderatörlüğünü İnşat mühendisi Gürkan Erdoğan’ın yaptığı söyleşiye CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner ve BirGün gazetesi yazarı Oğuzhan Müftüoğlu konuşmacı olarak katıldı.

CİHANER: AKTİF OLARAK ÇALIŞACAĞIM
İMO üyeleri dışında halkın da yoğun katılım gösterdiği söyleşi Tahsin Vergin’in fotoğraf sunumuyla başladı. Ardından söz alan Cihaner gün geçtikçe artan AKP faşizmine, uygulanan baskı politikalarına, dış politikada yapılan yanlışların ileride daha da büyük sorunlar doğuracağına değinerek artan iş cinayetlerinin de AKP politikalarının bir sonucu olduğunu belirtti.

Cihaner, AKP'nin diktatöryal politikalarının yakın gelecekte ülkeyi ciddi bir iç savaş tehdidiyle baş başa bırakacağını kaydetti. Cihaner, geçtiğimiz günlerde kuruluşu ilan edilen Birleşik Haziran Hareketi'nin önemine de değindi. Hareketin  kurucularından olduğunu ifade eden Cihaner, çalışmalara da aktif biçimde katılacağının altını çizdi.

MÜFTÜOĞLU: EN BÜYÜK SORUN İSLAMİ FAŞİZM
Cihaner’in konuşmasından sonra söz alan Oğuzhan Müftüoğlu ise ülkenin en büyük sorununun AKP iktidarı süresince başlayan ve artarak devam eden İslami faşizm olduğunu belirtti. Müftüoğlu, sayıları artan imam hatiplerin tek seçenek haline getirilmeye çalışıldığını, orta öğretim kurumlarının imam hatiplere dönüştürülerek bir dayatma politikası izlendiğini söyledi.

Kobane’deki gelişmelere de değinen Oğuzhan Müftüoğlu, bu durumun AKP iktidarının izlediği yanlış dış politikanın sonucu olduğunu belirtti. Müftüoğlu, çözüm için muhalefet dinamiklerinin faşizme karşı bir araya gelmesi gerektiğini ve yeni kurulan Birleşik Haziran Hareketi’nin bu anlamda umuda yolculuk olduğunu söyledi.