Kocaelİ'de Enpay’da çalışan Murat Şentürk'ün, Türk Metal Sendikası’ndan ayrılmak isteyince önce patron tarafından...

Kocaelİ'de Enpay’da çalışan Murat Şentürk'ün, Türk Metal Sendikası’ndan ayrılmak isteyince önce patron tarafından işten atıldığı, sonra Şube Başkanı Yakup Yıldız tarafından darp edildiği öne sürüldü.

KULLAR'da faaliyet gösteren Enpay’da çalışan Murat Şentürk, Türk Metal Sendikası’ndan istifa ederek Birleşik Metal-İş’e geçmek isteyince, önce işten atıldı, ardından sendika yöneticileri tarafından dövüldü. Şentürk, saldırının ardından Kocaeli Devlet Hastanesi’nde adli tıp raporu aldı ve Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Savcılıktaki ifadesinde 8 yıldır Enpay’da sigortalı işçi olarak çalıştığını belirten Şentürk'ün, Türk Metal Sendikası'ndan ayrılmak istediği için Fabrika Müdürü Kemal Uzun tarafından işine son verildiğini belirttiği öğrenildi.

Tanımadığı kişinin “Uzaklaş” demesinin ardından Türk Metal Kocaeli Şube Başkanı Yakup Yıldız’ın kendisine yaklaşarak birkaç yumruk vurduğunu söyleyen Şentürk, daha sonra 50 yaşlarında bir kişinin daha geldiğini belirtti. Kendisine ‘uzaklaş’ diyen kişi, Yıldız ve en son gelen 50’lili yaşlardaki kişi tarafından yerlerde tekmelendiğini ifade etti. Kocaeli Demokrat gazetesi