Bisiklet katilin elinde
Fotoğraf: BirGün

İlayda KAYA

Bisikletliler Derneği üyeleri, yakılarak öldürülen dernek üyesi Halil Özdemir’in bisikletini arıyor. Üyeler, “Bisikleti bulursak katili de buluruz” diyor.

Bisikletliler Derneği üyesi Halil Özdemir, İstanbul’daki Samatya Devlet Hastanesi ile sahil yolu arasında kalan yeşil alanda geçen hafta bıçaklı saldırıya uğradı. Saldırının ardından yakılarak öldürülen Özdemir’in bisikletinin gasp edildiği belirlendi. Bisikletliler Derneği Genel Başkanı Murat Suyabatmaz, cinayete ilişkin şunları anlattı: “Salı akşamı evinden çıkıyor. Cuma günü cesedine ulaşılıyor. Edindiğimiz bilgiye göre, bisikleti gasp edilmiş. Katile ulaşmak için bisiklete ulaşmaya çalışıyoruz. Bölgenin çok riskli olduğunu öğrendik. Şehrin göbeği, turistlerin geçtiği bir nokta. Surların hemen arkasındaki yerde güvenlik zafiyeti var.”

Bisikletlerin değeri arttıkça gasp olaylarının da çoğaldığını kaydeden Suyabatmaz, “Hırsızlığı önleyen tedbirler alınmalı” dedi. Küçükçekmece Bisiklet Kulübü yöneticisi Tuncay Çınar da şunları söyledi: “Bu ilk vaka değil. Son zamanlarda artmaya başladı. Bizim korunma alanımız yok. Tek zırhımız bedenimiz. Bisiklet yollarının artması ve aydınlatılması lazım. Kameralar takılmalı. Herhangi bir saldırıya karşı cezasızlık politikası son bulmalı. Halil’in bisikletini arıyoruz. Görenlerin ulaşmasını istiyoruz.”