812’nci hafta eylemlerinde 25 yıl önce gözaltında kaybedilen Fehmi Tosun’un akıbetini soran Cumartesi Anneleri, “Biz ‘Bitti’ demeden bitmeyecek!” dedi.

Biz ‘Bitti’ demeden bitmeyecek!

HABER MERKEZİ

Cumartesi Anneleri, 812’nci hafta eylemlerinde 25 yıldır izine rastlanamayan gözaltındaki ilk kayıplardan Fehmi Tosun’un akıbetini sordu. 19 Ekim 1995’te İstanbul Avcılar’daki evinden gözaltına alındıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Fehmi Tosun’un akıbetinin sorulduğu açıklama, koronavirüs salgını nedeniyle sosyal medyada gerçekleştirildi.

Ekimin çok zor bir ay olduğunu söyleyen Fehmi Tosun’un eşi Hanım Tosun, “Her şeye rağmen kayıplar için verdiğimiz mücadeleye devam ediyoruz” dedi.

Eşinin kaybedilmesi öncesinde 1993’teki Lice Katliamı’nda babasının öldürüldüğünü dile getiren Hanım Tosun, “Sadece Fehim için değil, tüm kayıplar için yetkililerden ve yöneticilerden hesap sormaya devam edeceğiz” diye konuştu.

SUÇLULAR KORUNUYOR

Babası gibi yüzlerce insanın devletin güvenlik güçleri tarafından katledildiğini ve bedenlerinin kaybedildiğini belirten Fehmi Tosun’un kızı Besna Tosun ise şunları dile getirdi: “Amaç onlar gibi ülkenin diğer muhaliflerine gözdağı vermekti. 25 yıldır hakikate ve adalete ulaşmak için mücadele ediyoruz. Bu suçu işleyenler devlet tarafından korundu ve korunmaya devam ediyor. Kimse susmamızı, kabul etmemizi, geçmişi yok sayarak hayatımıza devam etmemizi beklemesin. Biz bitti demeden bitmeyecek.”

ADALETTEN VAZGEÇMEYECEĞİZ

Haftanın basın metninin okuyan Cumartesi İnsanlarından Gülistan Zeren, Fehim Tosun’un dosyasında inkâra ve cezasızlığa son verilmesi yönündeki taleplerini dile getirdi. Tosun’un kaybedilme öyküsünü anlatan Zeren, “Adalet istemekten vazgeçmeyeceğiz” dedi.