‘Bize söz veren Erdoğan utanmadan 300m ileride belediye açıyor’

Cumartesi Anneleri’nin Galatasaray Meydanı’nda 529’uncu oturumuna, aynı saatlerde Şişhane’de Beyoğlu Belediyesi’nin yeni binasının açılışı için bir miting düzenleyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yönelik tepki damgasını vurdu. 

Kayıplar Haftası kapsamında polis tarafından gözaltına alındıktan sonra ölü bulunan yazar Sabahattin Ali için toplanan Cumartesi Anneleri bir daha gözaltında kaybedilme olmaması için çağrıda bulundu.

Oturumda söz alan İsmail Bahçeci'nin kardeşi Umut Bahçeci, Erdoğan’ın kayıp yakınlarına verdiği taahhütleri yerine getirmediğini belirterek, “üç sene önce bize söz veren Erdoğan utanmadan 300 metre ilerde belediye açıyor” dedi.

Hasan Ocak'ın ağabeyi Ali Ocak ise tepkisini “Erdoğan'ın bize verdiği sözü tutmamasının sebebi katillerin şuan AKP içinde olmasıdır” sözleriyle dile getirdi.

Cemil Kırbayır'ın ağabeyi Mikail Kırbayır ise yargıda karşılaştıkları hukuksuzluklara değindi. Kırbayır, kardeşinin raporunun tam dört senedir savcılıkta olduğunu ancak iddianamesi yazılmadığını söyledi.

Cumartesi Anneleri açıklamalarında failler yargılanana kadar susmayacaklarını yineledi.

Oturum, Sabahattin Ali'nin fotoğrafı üzerine karanfiller atılmasıyla sona erdi. “Kürk Mantolu Madonna” gibi unutulmaz eserlere imza atan yazar, 1948’de yazılarından dolayı hapis yatmasının ardından ülkeden kaçmaya çalışırken Bulgaristan sınırında öldürüldü. Sabahattin Ali’nin işkence sonucu öldürüldüğü düşünülüyor.