Köyde bulunan tek plajın ihale edilmesine tepki gösteren Kapısuyu köylüleri imza kampanyası başlattı: “Bizim olan şeyler bir kez daha bize satılamaz”

Bizim olanı bize satamazsınız
Projeye karşı çıkan bölge halkı bir araya gelerek imza kampanyası başlattı. (Fotoğraf: BirGün)

HABER MERKEZİ

Kurucaşile Kaymakamlığı tarafından yıllık 150 bin lira kira bedeliyle Kapısuyu Köyü sahilinin 10 yıllığına işletilmek üzere ihaleye açılmasına tepki gösteren bölge halkı, ihalenin iptal edilmesi için imza toplamaya başlattı.

 Bölgede yaşayanlar, ihaleye tepki göstererek "Yaşam alanımızı kimse kısıtlayamaz. Deniz bizim, kum bizim, hava bizim. Bizim olan şeyler bir kez daha bize satılamaz" ifadelerini kullandı. Bartın’ın Kurucaşile ilçesine bağlı Kapısuyu Köyü sahilinin 10 yıllığına işletilmek üzere ihaleye açılmasına bölge halkı tepki gösterdi. Bölge halkı, kamu arazisinin ihaleye çıkarılmasının hukuki olmadığını dile getirdi.

Kurucaşile Kaymakamlığı’nın Kapısuyu Köyü sahili için açtığı ihaleye tepki gösteren bölge halkı Kapısuyu Köyü’nde geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantının ardından yapılan açıklamada, “Böyle bir şeyi kesinlikle kabul etmiyoruz. Temel hak ve hürriyetlerimizden kimse vazgeçiremez bizi. Yaşam alanımızı kimse kısıtlayamaz. Deniz bizim, kum bizim, hava bizim. Bizim olan şeyler bir kez daha bize satılamaz. Böyle bir şeyi kabul etmiyoruz" ifadeleri yer aldı. Yurttaşlar, ihaleye karşı imza topladı. Toplanan imzalar bıgün Kurucaşile Kaymakamlığı’na teslim edecek. 3-4 kişilik bir heyetin ise Kaymakam ile görüşeceği kaydedildi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu da Kaymakamlık tarafından açılan ihaleye tepki gösterdi. Bölge halkı ile mücadele içerisinde olacağını kaydeden Bankoğlu, şunları söyledi: "Bu ihale ile birlikte Kapısuyu Köyü’nde yaşayan hemşehrilerimin sahilden ücretsiz bir şekilde yararlanma hakkı gasp edilmektedir.

Köy halkı buna karşıdır. Buradan Kaymakamlığa çağrımızdır. Eşsiz olan bu sahilin kiraya verilerek vatandaşlarımızın elinden alınmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bu ihale, derhal iptal edilmelidir. Asla böyle bir ihaleyi kabul etmiyoruz. Bu konuyla ilgili mücadelemizi de sonuna kadar köy halkı ile beraber yürüteceğiz."