Blatter'e 'para'lı protesto

FIFA Başkanı Sepp Blatter, FIFA Yönetim Kurulu toplantısından sonra düzenlediği basın toplantısında şok bir protesto gösterisiyle karşı karşıya kaldı.

Başkanlık seçiminin tarihini 26 Şubat 2016 olarak açıklayan Blatter'in, seçimlerde aday olmayacağını resmen açıkladığı toplantıda Lee Nelson takma adıyla şakalar yapan komedyen Simon Brodkin sahneye atladı ve Blatter'in başından aşağı daha sonra sahte olduğu öğrenilen bir tomar para yağdırdı.

blatter-e-para-li-protesto-58635-1.Blatter olaydan sonra "Bunu futbolla hiçbir ilgisi yok" derken paralar toplanırken toplantıyı terk etti. Temizlik işleminin ardından basının karşısına yeniden geçen Blatter, "Hala hayattayım. Tsunami dalgaları beni sürükleyemedi" diye konuştu.

Son olarak Glastonbury festivalinde dünyaca ünlü 'hip-hop' yıldızı Kanye West'in konseri sırasında da sahneye atlayan Brodkin, Mart 2013'te Manchester City'nin bir maçından önce takımın müsabaka öncesi ısınma çalışmasına sızmış, 2014 Dünya Kupası öncesinde ise havaalanında İngiltere Ulusal Takımı'nın Brezilya'ya giden kafilesine katılmaya çalışmıştı.

Ünlü komedyen şaka esnasında kendini Kuzey Kore Dünya Kupası delegesi olarak tanıttı. Brodkin, güvenlik görevlileri tarafından salondan çıkarıldıktan sonra toplantı devam etti. Blatter, FIFA'da yapılması planlanan reformların yüzde 85'inin tamamlandığını ifade ederken toplantıda başkanlık süresinin kısıtlanması, gelir ve giderlerin şeffaf bir biçimde paylaşılması ve denetlemelerin sıklaştırılması reformları yürütecek olan yönetici Domenico Scala tarafından önerildi.

Uzun süre boyunca yeniden seçim yapılmasının "Blatter başkan adayı olmayacak" şeklinde okunmasının yanlış olduğunu belirten ve hep bir soru işareti bırakan Blatter'in özellikle geçen hafta Coca-Cola'nın da baskısının ardından aday olmayacağını açıklamasından sonra, UEFA Başkanı Michel Platini'nin başkan olarak seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Dün 6 konfederasyonun 4'ünden destek aldığını açıklayan Platini'nin sponsorlar tarafından da tercih edilen bir isim olduğu kulislerde konuşulmakta. Adaylık başvuruları 26 Ekim 2015'e kadar sürecek.