ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'la yaptığı telefon görüşmesinde, ABD ve müttefiklerinin Rusya'yla güvenlik konusundaki müzakerelere devam etmeye hazır olduğunu belirtti.

Blinken'dan Lavrov'a: Güvenlik konusundaki müzakerelere devam etmeye hazırız

Blinken ile Lavrov arasındaki telefon görüşmesine ilişkin açıklama, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price tarafından yapıldı.

Sputnik'in haberine göre, tarafların ABD'nin Rusya'nın güvenlik garantileriyle ilgili teklifine verdiği yanıtı ele aldıklarını aktaran Price, "Dışişleri Bakanı Blinken, Rusya'yla karşılıklı güvenlik endişeleri konusunda kapsamlı görüş alışverişini hem ikili düzeyde hem de müttefikler ve partnerlerle birlikte sürdürmek istediğini vurguladı. Bu görüş alışverişini partnerlerimiz ve müttefiklerimizle tam koordinasyon içinde gerçekleştirme niyetindeyiz" dedi.

Price'ın açıklamasına göre Blinken, Rus tarafını gerilimi azaltmaya ve askerlerini ve askeri teçhizatını Ukrayna sınırından çekmeye çağırdı.

Ukrayna'ya yönelik 'saldırgan tutumun' sürdürülmesi halinde bunun Rusya için hızlı ve ciddi sonuçları olacağı uyarısında bulunan Blinken, Moskova'yı diplomasi yolundan ayrılmama çağrısı da yaptı.