BM: IŞİD, canlı bomba için zihinsel engelli çocukları kullanıyor

Birleşmiş Milletler, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) intihar saldırılarında kullanmak için özellikle zihinsel engelli çocukları seçtiğini açıkladı.

The Independent'da yer alan habere göre, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Komitesi geçen Çarşamba günü yayınladığı raporda IŞİD'in kaçırdığı çocukları seks kölesi olarak sattığını, işkence ettiğini, bir kısmının da çarmıha gerilerek, diri diri gömülerek ya da kafaları kesilerek öldürdüğünü belirtti.

Reuters'a konuşan BM Çocuk Hakları Komitesi sözcüsü Renate Winter, IŞİD hesaplarındaki videolarda çok küçük yaşlarda çocukların militan olarak yetiştirildiğini gördüklerini söyleyerek zihinsel engelli çocukların, ne yaptıklarının farkında bile olmadıklarını söyledi.

"IŞİD'in güçlü olduğu birçok yerde azınlık çocukları kaçırılıyor, üzerlerine fiyat etiketi konulup pazarlarda köle olarak satılıyor" diyen Winter, özellikle Ezidi ve Hıristiyan çocukların bu muameleye maruz kaldığını, ancak kurbanlar arasında Şii ve Sünnilerin de bulunduğunu belirtti.