İzmir Pınarbaşı’da bulunan ve AKP’li Ethem Sancak’ın sahibi olduğu BMC Otomotiv Fabrikası’nın yeni yıldaki ilk icraatı 90’a yakın beyaz yakalı çalışanı işten çıkarmak oldu. Kıyımın mavi yakalılarla sürmesi bekleniyor. İşten çıkarmalara gerekçe olarak üretim azalması ve düşük performans gösterilirken, fabrikada yatırımlar hızla devam diyor. Devletten aldığı 585 milyon liralık savunma desteği ve gümrük vergisi muafiyeti, […]

BMC’de işçi kıyımı!

İzmir Pınarbaşı’da bulunan ve AKP’li Ethem Sancak’ın sahibi olduğu BMC Otomotiv Fabrikası’nın yeni yıldaki ilk icraatı 90’a yakın beyaz yakalı çalışanı işten çıkarmak oldu. Kıyımın mavi yakalılarla sürmesi bekleniyor.

İşten çıkarmalara gerekçe olarak üretim azalması ve düşük performans gösterilirken, fabrikada yatırımlar hızla devam diyor. Devletten aldığı 585 milyon liralık savunma desteği ve gümrük vergisi muafiyeti, KDV iadesi ve kurumlar vergisi indirimi gibi desteklerle de gündeme gelen BMC Otomotiv, geçen yıl hedefledikleri kâr oranını ikiye katlayarak büyüme rekoru kırdı. BMC, son olarak Sakarya’da faaliyet gösteren Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı tank palet fabrikasını 25 yıllığına devralacağı ve fabrikada Altay tankı üreteceği iddialarıyla gündeme geldi.