Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından ilki geçtiğimiz nisan ayında gerçekleşen fide dağıtım etkinliğinin ikincisi gerçekleşti.

Bodrum Belediyesi 140 bin kışlık fideyi üreticilere hibe etti

BİRGÜN EGE

Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından ilki geçtiğimiz nisan ayında gerçekleşen fide dağıtım etkinliğinin ikincisi gerçekleşti. Bahçeyakası Mahallesinde eylül ayında açılışı gerçekleştirilen ve Türkiye'nin 5. Tohum Merkezi olan Bodrum Belediyesi Tarım AR-GE ve Yerel Tohum Merkezi'nde düzenlenen törene Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz, Karaova bölgesi muhtarları, üreticiler, TARKO yöneticileri ve üyeleri katıldı.

121 üreticiye karnabahar, beyaz lahana, mor lahana ve brokoliden oluşan 140 bin fidenin hibe olarak teslim edildiği törende konuşan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, bir buçuk yıldır yapılan çalışmaların yavaş yavaş meyvesini vermeye başladığını belirterek tarımsal kalkınmada somut ve planlı adımların birer birer atıldığını söyledi. Tarımın Bodrum’da çok önemli bir değer olduğunu kaydeden Aras, “Bodrum’da daha önceden geçimimizi tarımdan sağlardık. Bizler, tarım ve hayvancılıktan edindiğimiz gelirle okuduk, çocuklarımızı evlendirdik, evlerimizi yaptık. Pancar motorla kuyudan su çekip, mandalina bahçelerimizi sulardık. O bahçenin bir kenarına da bostan yapar, patlıcanımızı, domatesimizi, biberimizi, karpuzumuzu yetiştirirdik. Bugün bu adımları atarken, o duygularla hareket ediyoruz” dedi.

bodrum-belediyesi-140-bin-kislik-fideyi-ureticilere-hibe-etti-783655-1.

Salgınla mücadele döneminde gelirini kaybeden bir kesim olduğunu hatırlatan Aras, “Ülkemizdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma duygusu inanılmaz. Bu sayede evine ekmek girmeyen, beş kuruş maaş alamayan insanlara bir şekilde yardım eli uzatmayı başardık. Ancak üretim ve paylaşım zincirinin kesintisiz olarak devam etmesini sağlamak zorundayız” diye konuştu. Özellikle kooperatifçiliği çok önemsediğini belirten Aras, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Üreticilerimize yüzde 50 alım garantisi veriyoruz. Satamadığı ürünü, biz alır ihtiyaç sahiplerine dağıtırız. Hem hayır işi yaparız hem de çiftçimizin elinde ürün kalmamış olur. Burada kooperatiflerin önemi ortaya çıkıyor. Belediyeler, bu ürünleri ancak kooperatiflerden satın alabiliyor. Bu nedenle, kooperatifimiz o kadar değerli ki, oraya üye olanın elinde mal kalmaz. Ben onu alırım gerekirse İzmir'e yollarım, Ankara'ya yollarım, İstanbul'a yollarım. Oradaki belediyelerin yine bu tür yerel üretim marketlerinde satışa sunarım. Muğla'ya yollarım. Bu konuda da ben çiftçilerimizin kooperatifimize sahip çıkmasını istiyorum. Belediye olarak biz zaten üyelik başvurumuzu yaptık. En yakın zamanda Cumhurbaşkanlığı’ndan onay geldikten sonra maddi olarak da en büyük hissedarı olarak destekleyeceğiz. Onu daha ileriye taşıyacağız, sürdürülebilir kılacağız."