Liberya bandıralı "Songa Irıdıum" adlı yük gemisinin İstanbul Boğazı'nda karaya oturması, yandaşları harekete geçirdi. İktidara yakınlığıyla bilinen Güneş ve Superhabertv, söz konusu olayı Kanal İstanbul'la ilişkilendirdi, olay kastedilerek "Kanal İstanbul bunun için yapılıyor" propagandası yapıldı

Boğaz'da gemi karaya oturdu, yandaşlar Kanal İstanbul'a bağladı!

Liberya bandıralı "Songa Irıdıum" adlı yük gemisi, İstanbul Boğazı'nda karaya oturdu.

Ukrayna'nın Odessa limanından hareket eden 23 bin 633 groston ağırlığında 191 metre uzunluğundaki gemide, Rumeli Hisarı mevkisinde makine arızası oluştu.

Gemi, Aşiyan önlerinde, iskele demirini atarak karaya oturdu. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı kurtarma botları, olay yerine sevk edildi. Kıyıya dik açı olacak şekilde duran geminin kaptanı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü yetkilileriyle görüşmesinde, geminin sahille temasen yüzer durumda olduğunu beyan etti.

Gemi, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı Kurtarma-7 römorkörü tarafından çekilerek kurtarıldı.

YANDAŞLAR OLAYI KANAL İSTANBUL'LA İLİŞKİLENDİRDİ

Yandaş medya, yük gemisinin İstanbul Boğazı'nda karaya oturmasını Kanal İstanbul projesi ile ilişkilendirdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kuzeni Cengiz Er'in sahibi olduğu Superhabertv, söz konusu olayı "İmamoğlu'na soruyoruz! Boğaz'da bir facianın sorumluluğunu alıyor musunuz?" başlığıyla paylaştı. "Kanal İstanbul bunun için yapılıyor" ara başlığının açıldığı haberde, "İstanbul Boğazı bugüne kadar birçok kaza yaşadı. Önceki yıllarda çeşitli nedenlerle kıyıdaki binalara çarpan, içindeki yüklerle batan, hatta boğazın girişinde infilak eden birçok gemi oldu. Özellikle petrol ve gaz taşıyan tankerler İstanbul Boğazı için ciddi risk taşıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan yıllar önce projesi oluşturulan ve geçtiğimiz günlerde ÇED raporu onaylanan Kanal İstanbu'un özellikle İstanbul Boğazı'nı bu tip tehlikelerden koruyacağını açıklamıştı. Örnek olarak da 1980'lerin başında Haydarpaşa açıklarında patlayan Independent Tankeri'ni hatırlatarak o gün yaşanan tehlikelerinin boyutlarını anlatmıştı" ifadeleri kullanıldı.

Haberin devamında şu ifadelere yer verildi: "Ancak bu gerçek gözler önünde dururken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP yönetiminin başını çektiği muhalif bir kitle İstanbul Boğazı'nın kurtuluşu anlamına gelen Kanal İstanbul'a karşı çıkmış, hatta iktidara gelmeleri halinde inşası başlasa bile durduracakları tehdidi ile müteahhitlere gözdağı verdiler. Ancak bu sabah yaşanan kaza bir kez daha İstanbul için ciddi bir uyarı oldu. Karaya çarpan gemi kuru yük gemisi olmayıp da petrol ya da gaz tankeri olsaydı belki de bugün bir faciayı konuşuyorduk. Bu kez ucuz atlattığımız bu kaza sonrası SuperHaber olarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na "İstanbul'un bir facia yaşaması sorumluluğunu kabul ediyor musun?" diye soruyoruz"

bogaz-da-gemi-karaya-oturdu-yandaslar-kanal-istanbul-a-bagladi-667530-1.

Yandaş Güneş gazetesi de söz konusu olayı, "İstanbul Boğazı'nda kaza! Kanal 'istemezükçüler'i şöyle alalım" başlığıyla gördü.

bogaz-da-gemi-karaya-oturdu-yandaslar-kanal-istanbul-a-bagladi-667531-1.

Esenler Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin AKP Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kanal İstanbul’un ne kadar önemli olduğunu bugün bir kez daha yaşayarak anlıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Korkmaz Karamaz da konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Her projeye karşı olan çapsızlara gelsin." ifadelerini kullandı.