İstanbul'da Boğaziçi Köprüsü'nden atlayan 17 yaşındaki genç, büyük şans eseri kurtarıldı.

Boğaz köprüsünden atlayan genç kurtarıldı

Boğaziçi Köprüsü'nden atlayan 17 yaşındaki Şeyma A. içinde sağlıkçı bulunan bir gezi teknesinin düştüğü yerden geçmesiyle kurtarıldı.

Beykoz'da ikâmet eden Şeyma A., 5 Eylül Cumartesi günü taksiye binerek Mecidiyeköy'e gideceğini söyledi. Ancak taksi, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne (Boğaziçi) geldiği sırada, trafiğin yavaşlamasını fırsat bilen genç, "Çok midem bulanıyor" deyip araçtan indi ve köprüden atlayarak intihar girişiminde bulundu. Kıyıya 150 metre uzaklıkta İstanbul Boğazı'na düştü. O esnada köprünün altından geçmekte olan "Der Saadet" adlı gezi teknesinde, İstanbul manzarası fotoğrafı çeken bir yolcu Şeyma A.'nın düşüşünü gördü. Hemen kaptana duruma anlattı.

'BEN NEDEN ÖLMEDİM?'

Sabah gazetesinden Emir Somer'in haberine göre yolcunun gösterdiği noktaya dümeni kıran kaptan, çalışanları ve yolcular genci tekneye çıkardı. İkinci şans ise teknedeki yolculardan birinin sağlık çalışanı olmasıydı. İlk müdahaleyi sağlık çalışanı yolcu yaptı. 7 dakikada kıyıya, Üsküdar İskelesi'ne götürülen Şeyma A., vakit kaybetmeksizin polisler, Kıyı Emniyeti ekipleri ve sağlık çalışanları tarafından hastaneye kaldırıldı ve yaşama döndürüldü. İddiaya göre Şeyma A. kendisine geldiğinde; dudaklarından dökülen ilk cümle "Ben neden ölmedim?" sorusu oldu.

Olayın ardından gencin psikologlar eşliğinde ifadesine başvuruldu.

Kaptan Cemal Naral, "20 yıllık kaptanım ve ilk defa böyle bir olayla karşı karşıya kaldım. Bir yolcumuz beni uyardığında hiç tereddüt etmeden dümeni kırdım. Çalışanlarım ve yolcularımızla birlikte üzerimize düşen insanlık vazifemizi yaptık. Sonradan kızımızın hayatta kaldığını öğrendik ve çok mutlu olduk" dedi.