Boğaziçi, 300 gündür direniyor

Haber Merkezi

Boğaziçi Üniversitesi'nde akademisyenler ve öğrencilerin, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın atadığı rektöre karşı başlattıkları direnişin üzerinden 306 gün geçti. Direniş geçen hafta 300 günü geride bırakırken 29 Ekim nedeniyle gerçekleştirilemeyen açıklama dün yapıldı.

Akademisyenlerin rektörlük önünde yaptıkları nöbetin 205. gününe eyleme Boğaziçi Üniversitesi mezunları ve aileleri de kendi pankartlarıyla katıldı. Nöbete katılan mezunlar ve aileler akademisyenlerle birlikte ‘Özgür ve özerk üniversite’, ‘Öğrencime dokunma’, ‘Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz’ gibi ortak talepleri ifade etti. Nöbet eyleminde direnişin 300’ü aşkın gündür devam ettiğini hatırlatan akademisyenler, öğrenci ve mezunlarla birlikte direndiklerini, demokratik mücadelelerinden vazgeçmediklerini vurguladı. Kayyum Rektör Naci İnci’nin Boğaziçi Üniversitesi'ni tahrip eden uygulamalarını sürdürdüğünü ifade eden akademisyenler, moleküler biyoloji ve genetik bölümüne kurumlara danışılmadan öğretim üyesi ataması yapılmaya çalışıldığını belirterek “Senato kararına aykırı olarak yapılmaya çalışılan bu atama liyakatı hiçe saymaktır” dedi.

TUTUKLU ÖĞRENCİLER TAHLİYE EDİLSİN

Öğrenciler ise Melih Bulu gibi Naci İnci’yi de direnişle göndereceklerini ifade etti. Boğaziçi öğrencilerinin taleplerinin bir kısmı şöyle:
► Tutuklu yargılanan ve eğitim hakları engellenen Berke, Perit ve gözaltına alınıp savcılığa çıkarılan öğrenciler serbest bırakılsın.
► Başta Naci İnci olmak üzere kayyum kadrosu ve tüm kayyumlar derhal istifa etsin.
► Hukuksuzca sürdürülen yargılamalar ve davalar sonlandırılsın.
► Kampüsleri abluka altına alan polis okulu terk etsin.
► Bir darbe kurumu olan Yüksek Öğretim Kurumu kapatılsın.
► Nöbete katılan Eğitim Sen bir basın açıklaması gerçekleştirerek üniversiteyi ileri taşıyan ilkelerin ayaklar altına alındığını vurguladı. Boğaziçi Üniversitesi Aileleri ise kayyum uygulamalarını kabul etmediklerini ve çocuklarının arkasında olduklarını söyledi.