AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Boğaziçi'ne rektör olarak atadığı Bulu’ya yönelik protestolar 19. gününde. Güney Kampüs’te nöbetlerine devam eden öğrenciler ülkenin dört bir yanından insanların dayanışma için gönderdiği baskılı ve dijital eserlerle bir sergi düzenlediler.

Boğaziçi direnişinde 19. gün | Boğaziçi’ne ülkenin dört bir yanından destek

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Boğaziçi'ne rektör olarak atanan AKP’li Melih Bulu’ya yönelik protesto eylemleri devam ediyor.

Eylemlerin 19. gününde, Boğaziçi öğrencileri ülkenin dört bir yanından insanların dayanışma için gönderdiği baskılı ve dijital eserlerle bir sergi düzenlediler. Gönderilen eselerle Güney Kampüs,dev bir sergi alanına dönüştü.

bogazici-direnisinde-19-gun-bogazici-ne-ulkenin-dort-bir-yanindan-destek-832597-1.

bogazici-direnisinde-19-gun-bogazici-ne-ulkenin-dort-bir-yanindan-destek-832598-1.

bogazici-direnisinde-19-gun-bogazici-ne-ulkenin-dort-bir-yanindan-destek-832601-1.

Serginin ardından öğrenciler kendi kurdukları müzik sistemiyle mini bir şenlik organize etti.

bogazici-direnisinde-19-gun-bogazici-ne-ulkenin-dort-bir-yanindan-destek-832599-1.

bogazici-direnisinde-19-gun-bogazici-ne-ulkenin-dort-bir-yanindan-destek-832600-1.

Öte yandan Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri Güney Kampüs'teki Rektörlük binasına sırt dönme eylemlerini sürdürdü.

Akademisyenler adına açıklama okuyan Tuna Kuyucu "1 Ocak'tan beri ilkelerimizin arkasında durduğumuzu gerek kamuoyu nezdinde gerekse kurum içi kanalları işleterek beyan etmekteyiz. Hocaları, öğrencileri, mezunları ve emekçileriyle birlikte tüm Boğaziçi bileşenleri bu atamayı kabul etmemektedir. Bugüne kadar üniversitemizde rektör yardımcılığı görevini kimsenin kabul etmemiş olması bu kolektif iradenin başarısıdır. Yöneticilerin liyakat kıstaslarına uygun olarak demokratik yöntemlerle belirlenmesi, hem bilimsel eğitim hem de eğitim kalitesi açısından elzemdir, bundan vazgeçmeyeceğimizin altını çiziyoruz. Üniversitemizi ve Rumeli Hisarüstü mahallesini çevreleyen ağır polis ablukasının derhal kaldırılmasını talep ediyoruz. Özerk ve demokratik üniversite mücadelemize devam ediyoruz. Buradayız, kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz" ifadelerini kullandı.

bogazici-direnisinde-19-gun-bogazici-ne-ulkenin-dort-bir-yanindan-destek-832602-1.

"Kayyum rektör istemiyoruz", "Melih Bulu istifa" diyen öğrenciler ve akademisyenler protestolarını 4 Ocak'tan bu yana sürdürüyor.