ÇHD, ''Dün Boğaziçi Üniversitesi çevresinden gözaltına alınıp bugün adliyeye çıkartılan 10 kişi hakkında, savcılık ev hapsi uygulanması talebi ile sulh ceza Hakimliğine sevk kararı verildi" açıklamasını yaptı.

Boğaziçi eylemlerinde gözaltına alınanlardan 10'una ev hapsi verildi!

Ankara’da, İstanbul’daki Boğaziçi eylemlerinde yaşanan polis müdahalesini protesto eden 69 kişi gözaltına alındı. Dün İstanbul’da gerçekleşen eylemde 159 kişi gözaltına alındı. Bugün Kadıköy'de gerçekleşen eylem sonrası 104 kişi gözaltına alındı ve sayı 332'i buldu. Boğaziçi Üniversitesi önündeki protesto gösterilerinde gözaltına alınan öğrencilerin bir bölümü adliyeye sevk edildi.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), ''Adliyeye çıkartılan 10 kişi hakkında ev hapsi verildi'' açıklamasını yaptı.

ÇHD, ''Dün Boğaziçi Üniversitesi çevresinden gözaltına alınıp bugün adliyeye çıkartılan 10 kişi hakkında, savcılık ev hapsi uygulanması talebi ile sulh ceza Hakimliğine sevk kararı verildi. 51 kişinin ise işlemelerinin sürdüğünü açıklandı. Gözaltılar sulh ceza hakimliğine çıkartılmadan, dosya üzerinden haklarında ev hapsi kararı verildi'' açıklamasını yaptı.

108 KİŞİ SERBEST

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, ''Boğaziçi Üniversitesi Kampüsü ve çevresinde dün bazı topluluklar tarafından gerçekleştirilen yasa dışı gösterilerde ikaza rağmen dağılmayarak "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanunu'na muhalefet etmek" suçundan gözaltına alınan 108 şüpheliden 98'inin emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı bildirildi.

Açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılığınca ifadeleri alınan 10 şüpheli hakkında "konutu terk etmeme" şeklinde adli kontrol talep edildiği, İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince de talep gibi karar verildiği kaydedildi.

Aynı gün kampüs içerisinde rektörlük binasını kuşatan ve rektörlük çalışanlarının dışarı çıkmasını engellediği için "kişi hürriyetini yoksun kılma", "kamu malına zarar verme" ve "2911 sayılı Kanun'a muhalefet etmek” suçlarından gözaltına alınan 51 kişi hakkındaki soruşturmanın devam ettiği belirtilen açıklamada, maddi gerçeğin ortaya çıkarılmasına yönelik tüm soruşturma işlemlerinin titizlikle yürütülüyor'' denildi.