Boğaziçi Üniversitesi’nde Üniversite Yönetim Kurulu (ÜYK) üyeliğinin Senato kararıyla sonlandırılmasına karşı açtığı davayı kazanan Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Taner Bilgiç, bu kez de ÜYK toplantılarına dair açılan yeni bir soruşturma nedeniyle 3 ay süreyle görevden uzaklaştırıldı.

Kaynak: Haber Merkezi
Boğaziçi'nde görevine iade edilmişti: Prof. Dr. Taner Bilgiç'e 3 ay süreyle uzaklaştırma

Boğaziçi Üniversitesi’nde Üniversite Yönetim Kurulu üyeliği sonlandırılan ve sonrasında mahkeme kararıyla görevine iade edilen Prof. Dr. Taner Bilgiç'e üç ay süreyle görevden uzaklaştırma kararı verildi.

Boğaziçi Üniversitesi Senatosu, 11 Mayıs 2022 tarihindeki toplantısında Prof. Dr. Bilgiç’in üyeliğini görev süresinin dolmasına yaklaşık iki buçuk yıl olmasına rağmen sonlandırmıştı.

Üyeliğin sonlandırılmasına ilişkin yapılan başvuruyu inceleyen İstanbul 13’üncü İdare Mahkemesi “Dava konusu işlemde hukuka uygunluk bulunmamaktadır” kararını vermişti.

Üniversite yönetimi karara itiraz etse de mahkeme bu itirazı geçerli bulmamış ve Prof. Dr. Bilgiç görevine iade edilmişti.

15 AY ÖNCE AÇILAN BİR SORUŞTURMA 'GEREKÇE' OLDU

Bilgiç hakkında bu kez de üç ay süreyle görevden uzaklaştırma kararı verildi. Uzaklaştırma kararına gerekçe olarak ise yaklaşık 15 ay önceki ÜYK toplantıları ile ilgili açılan yeni bir soruşturma gösterildi. 

KAMPÜSE GİRİŞİ ENGELLENDİ

Kampüse girişi engellendiği için geçen haftaki diploma törenlerine katılamayan Prof. Dr. Bilgiç'in öğrencileri ile görüşemediği ve kurumsal e-posta adresini kullanamadığı ifade edildi.