Boğaziçi’nden dayanışma mesajı

Haber Merkezi

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri dün 177’nci rektörlüğe sırtlarını döndü.

Akademisyenler nöbet boyunca ellerinde “Kabul Etmiyoruz” “Vazgeçmiyoruz”, "Feyzi Erçin Yalnız Değildir", "Cemre Baytok İşine Geri Dönsün" yazan dövizler ve üzerinde "Can Candan Yalnız Değildir" yazan Can Candan fotoğrafları taşıdı.

Akademisyenler, nöbetlerinin ardından haftanın her son günü olduğu gibi açıklamalarını okudu ve Can Candan’ın işten çıkarıldığı gün başlattıkları oturma eylemine devam etti.

Akademisyenler açıklamalarında şunları söyledi:

“Özerk üniversitenin nitelikli bir eğitimin en temel şartı olduğunun altını bir defa daha çiziyor, özerk ve özgür üniversite talebimizi tekrarlıyoruz. Tam da bu bağlamda Can Candan’ın 69 gün önce hukuksuzca işten çıkarılmasını ve Feyzi Erçin ve Seda Binbaşgil’in ders vermelerinin engellenmesini kabul edilemez bulduğumuzu yineliyoruz. Atanmış dekanı istifaya çağıran ODTÜ öğretim üyelerinin özgür ve demokratik üniversite mücadelesinin yanındayız.”

Genel Sekreter atanması hakkında yürütme durdurma kararı verilen Nedim Malkoç’a da değinen akademisyenler şunları söyledi: “Malkoç’un görevine son verilmesini talep ediyoruz. Üniversitemizdeki tüm birim, fakülte ve enstitülerin müdür ve koordinatörleri seçimle göreve gelmelidir. Şeffaf ve demokratik yollardan belirlediğimiz Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitüsü müdürleri bir an önce görevine atanmalıdır. Atanmış Rektör Naci İnci ve yönetimi ile bugüne kadar hukuksuzca kadrolaşmış tüm isimlerin istifasını talep ediyoruz.”