Boğaziçi Üniversitesi’nde faaliyet gösteren öğrenci kulüpleri, Erdoğan’ın ODTÜ ziyareti sırasında yaşanan polis terörünün ardından bazı rektörlerin iktidar yanlısı açıklamalarını kınayan bir bildiri kaleme aldı. Boğaziçi Üniversitesi öğrenci kulüpleri, Başbakan Erdoğan'ın ODTÜ ziyareti sırasında yaşanan polis terörüne destek çıkan üniversite rektörlerine ilişkin bir açıklama yayınladı.


Açıklamanın tam metni şöyle:
"Bizler, Boğaziçi Üniversitesi’nde faaliyet gösteren ve aşağıda adı bulunan öğrenci kulüpleri olarak, ODTÜ’lü arkadaşlarımızın Başbakan şahsında iktidarın Suriye’ye dönük savaş çığırtkanlığını ve yeni YÖK yasa tasarısını protesto ederek haklı bir tavır sergilediklerini düşünüyoruz. ODTÜ’deki direnişe karşı iktidar topyekun bir saldırı başlattı. Bu kapsamda kimi rektörlerin iktidar yanlısı açıklamalarını utanç verici buluyor ve biran önce imzalarını geri çekmelerini bekliyoruz. 27 Aralık’ta “ODTÜ ayakta AKP’ye direniyor” diyerek büyük bir şenlik düzenleyen arkadaşlarımızı, ODTÜ direnişini kınayan rektörlerine karşı okullarına sahip çıkan İTÜ, MSGSÜ, GSÜ ve Hacettepe Üniversitesi öğrencilerini selamlıyoruz: Her yer ODTÜ, her yer direniş".


Bildiride imzası olan öğrenci kulüpleri ise şöyle:
Çeviri Kulübü (BÜÇEV), Çevre Kulübü (BÜÇEK), Edebiyat Kulübü Kürt Edebiyatı Komisyonu, Güzel Sanatlar Kulübü (GSK), Köy-Kooperatifçilik Kulübü, Mağara Araştırma Kulübü (BÜMAK), Satranç Kulübü, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Kulübü (BÜSUİK), Sosyal Hizmet Kulübü (BÜSOS).


REDHACK'DEN DE EYLEM
 ODTÜ’ye destek eylemi yapan RedHack Niğde Üniversitesi’nin resmi internet sitesini hackledi. Zübeyde Hanım Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Öğrenci Konseyi Başkanlığı, ODTÜ'de çıkan olaylardan sonra bir açıklama yayınlayarak yaşananların bir hak arayışı olmadığını belirtmiş ve eylemin illegal yapılara hizmet verdiğini iddia etmişti. Açıklamada çıkan olaylar kınanarak "Şiddetle hak ve özgürlük aranmayacağını bilmesi gereken bir öğrencinin, ODTÜ gibi 500 tam puanla girilebilen bir okulda bu tür olaylar gerçekleştirilmesi insanlık ve mantık adına büyük bir çelişkidir" denilmişti.