Boğaziçi Üniversitesi'nde gökkuşağı bayrağı taşıyan 4 öğrenci ile onların serbest bırakılmasını isteyen 8 öğrenci gözaltına alındı. Boğaziçi Dayanışması öğrencilerin serbest bırakılmasını istedi. Öğrencilerin yarın savcılığa çıkartılacağı bildirildi.

Boğaziçi Üniversitesi'nde gökkuşağı bayrağı taşıyan öğrenciler gözaltına alındı

Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanmasına yönelik öğrenci ve akademisyenlerin eylemleri sürüyor. Geçen günlerde Boğaziçi Üniversitesi’nin giriş kapısının üstüne çıkarak, gökkuşağı bayrağı açtığı iddiasıyla bir öğrenci hakkında soruşturma başlatılmıştı. Bugün de öğrenciler, "Gökkuşağı bayrağı suç değildir" sloganıyla arkadaşlarına destek olmak için Güney Kampüs'ten Kuzey Kampüs'e geçmeye çalıştı.

Bu arada polisler, öğrencilerin önünü kesti. LGBTi bayrağı taşıyan 4 öğrenci burada gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 4 öğrencinin serbest bırakılmadan, kampüs önünden dağılmayacaklarını söyleyen öğrencilere karşı polis abluka kurdu. Burada çıkan tartışmada da polis 8 öğrenciyi daha gözaltına aldı. Gözaltına alınan toplam 12 öğrenci mevcutlu şekilde yarın savcılığa çıkartılacak.

bogazici-universitesi-nde-gokkusagi-bayragi-tasiyan-ogrenciler-gozaltina-alindi-856827-1.

Bu arada okul içinde bekleyen öğrenciler de basın açıklaması yaptı.

DAYANIŞMAYA GİDEN ÜNİVERSİTELİLER DE GÖZALTINDA

Boğaziçi dayanışması, gençlik örgütleri olarak Boğaziçi ile dayanışmaya giden en az 12 kişinin daha Bebek’te gözaltına alındığını bildirdi. Gözaltına alınan kişilerin sayısına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.