Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, ‘Cinsel/ cinselleştrilmiş şiddetle mücadele’ dersi yapacak. Zoom üzerinden gerçekleştirilecek olan ders, YouTube'dan canlı yayınlancak.

Boğaziçili öğrencilerinden cinsel şiddetle mücadele için açık ders

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Boğaziçi Üniversitesi’ne atadığı kayyum rektör AKP’li Melih Bulu’ya karşı direniş sürüyor. Öğrenciler, yarın ‘Cinsel/ Cinselleştrilmiş şiddetle mücadele’ üzerine açık ders yapacak.

Öğrenciler, yarın ( 11 Mart Perşembe) saat 15.00'te, Güney Kampus’ta ve Zoom üzerinden cinsel şiddet ve cinselleştirilmiş şiddet ve destek sistemi kavramlarını, cinsel şiddet sonrası mücadele ile dayanışmayı tartışacak.

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği kolaylaştırıcılarının Zoom üzerinden dahil olacağı etkinliğin devamında öğrenciler, direniş sürecinde maruz bırakıldıkları durumları da konuşacak.

Zoom üzerinden katılmak için kaydolmanın zorunlu olduğu açık ders, YouTube üzerinden canlı yayımlanacak. Öğrenciler 8 Mart haftasının direniş takvimini de kampus içinde ve online olarak kadın ve LGBTİ+ mücadelesine dair etkinlik ve eylemlere ayırmış, 6 Mart'ta Kadıköy'de gerçekleşen Kadın Buluşması'na ve Feminist Gece Yürüyüşü'ne de ‘Boğaziçi Direniyor’ pankartlarıyla katılmışlardı.

►Etkinlik Kayıt Formu için tıklayın .
Youtube canlı yayın linki için tıklayın.