Aşırı sağcı Brezilya Devlet Başkanı Jail Bolsonaro, son 24 saatte 1290 ölmesinin ardından kapanma kararı alan yerel yöneticilere, “Bazı tiranlar özgürlüğümüzü kısıtlamaya çalışıyor. Ancak ben halkım için her şeyi yaparım" dedi.

Bolsonaro, valileri hedef aldı: Bazı tiranlar özgürlüğümüzü kısıtlamaya çalışıyor

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Latin Amerika ülkesi Brezilya’da son 24 saatte 1290 kişinin ölmesi ve 47 bin 774 kişinin de Covid-19’a yakalanmasının ardından eyalet valileri kapanma kararı aldı.

Valililerin aldığı kapanma kararını ‘özgürlük ihlali’ olarak niteleyen aşırı sağcı Brezilya Devlet Başkanı Jail Bolsonaro, ‘Tiran’ benzetmesi yaptı.

Valilerin aldığı kararı eleştiren aşırı sağcı başkan Bolsonaro, “Demokrasi ve özgürlük için silahlı kuvvetlere güvenebilirsiniz. Özgürlüğümüzden vazgeçeceğimizi düşünüyorlarsa, yanılıyorlar. Bazı tiranlar özgürlüğümüzü kısıtlamaya çalışıyor. Ama ben halkım için her şeyi yaparım” ifadelerini kullandı.

BREZİLYA, EN FAZLA ÖLÜM VE VAKA SAYISINDA 2'NCİ SIRADA

Uzmanların, korona virüsünün daha bulaşıcı P1 varyantına karşı uyarıda bulunduğu Latin Amerika ülkesi, 11 milyon 998 bin vaka sayısı ve 294 bin 115 Covid’e bağlı ölüm sayısıyla ABD’nin arkasından ikinci sırada bulunuyor.

Salgın başladığından beri 4 kez sağlık bakanı değiştiren ve aldığı kararlarla tüm dünyada ciddi eleştirilere konu olan sağcı lider, geçtiğimiz hafta da halka ‘sızlamayı bırakmaları’ gerektiğini söyleyerek eleştirilerin odağına oturmuştu.