Bolu'da Sağlık Mahallesi’nde bir apartman yönetimi ayrımcı bir kararla, bir buçuk yıldır apartmanda oturan Iraklı aileyi apartmandan çıkarmaya karar verdi.

Bolu'da apartman yönetiminden ırkçı karar: Iraklı aile evden çıkarılmak isteniyor

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın ırkçı açıklamaları sonrası kentte göçmen karşıtlığı her geçen gün artıyor. Kent merkezinde bulunan Sağlık Mahallesi’nde bir apartman yönetimi bir buçuk yıldır apartmanda oturan Iraklı aileyi de apartmandan çıkarmaya karar verdi. Yönetim toplantısında alınan kararda, “Yabancı uyruklu vatandaşların binamızda oturmasını istemiyoruz. 45 gün içerisinde binayı boşaltma kararı alınmıştır” ifadeleri yer aldı.

Independent Tükçe'den Cihat Arpacık'ın haberine göre Iraklı Hüseyin Kerim "Komşularımla aramda sorunlar yoktu. Hatta elektrik işlerini komşuluk hukuku nedeniyle ben yapar ücret de almazdım. Toplanıp beni eşim ve çocuklarımla kovmak istemişler. Artık ben de daha fazla burada kalmak istemiyorum. Adım Iraklıya çıktı. Oysa benim bir ismim var: Hüseyin Muhammed" diye konuştu.

Karar defterinde imzası bulunan apartman yöneticisi Hakkı Elçin, Independent Türkçe'ye konuyla ilgili bir açıklama yapmak istemediğini söyledi.

Uluslararası Mülteci Hakları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Avukat İbrahim Ergin, birinin sadece yabancı uyruklu olduğu için oturduğu evden çıkarılabilmesinin hukuken mümkün olmadığını belirtti. "Yasal düzenlemelerde buna cevaz veren en ufak bir karar yok" diyen Ergin, "Aksine bunu bu şekilde kayıt altına alanlar suç işliyorlar. Haksızlığa maruz bırakılanlar suç duyurusunda bulunursa ayrımcı uygulamaya imza atanlar hakkında dava yolu da açılabilir" ifadelerini kullandı.