Munzur Üniversitesi’nde öğrencisi olmayan birçok bölümde akademisyenlerin bulunduğu öğrenildi. Üniversitenin İletişim Fakültesi’nde dekan dahil 8 akademik kadro bulunuyor. Çalışanlar birçok akademisyenin derslere girmediğini kaydetti

Bölüm ve öğrenci yok hoca ve maaş çok!

Munzur Üniversitesi’nde öğrencilerin ilgi göstermediği 13 bölüm kapatılırken, “öğrencisi olmayan” birçok bölüm ise akademik kadrolarla dolu.
İlk açıldığında toplam 7 bin civarında olan öğrenci sayısı olan Munzur Üniversitesi 2019 yılında 2 bin 500 ile 3 bin arasında bir düşüş yaşandı. Munzur Üniversitesi Rektörü Ubeyde İpek, üniversitede 6 bin öğrencinin kayıtlı olduğunu iddia etse de, üniversitenin açılışından bu yana birçok bölüm kapatıldı, birçoğu ise “Tabelası var öğrencisi yok” noktasına getirildi.

TOPLAM 13 BÖLÜM KAPATILDI

Üniversitede 2018’de öğrenci alımı yapılmayan Mühendislik Fakültesi’ne bağlı Biyo Mühendislik, Çevre Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği ve Gıda Mühendisliği bölümleri kapatıldı. Bu bölümlerde yer alan yaklaşık 40 öğretim görevlisi, kapatmalarla birlikte Meslek Yüksek Okulu’nda farklı bölümlere aktarıldı. Mühendislik fakültesinde var olan bölümlerdeki öğrenci sayısında ise yüzde 65 oranında düşüş oldu.

2018’de İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden ekonometri, iktisat, işletme, maliye, siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler bölümleri de kapandı.
2012’de kurulan İletişim Fakültesi’ne ise tek bir öğrenci alınmazken, bu bölümde 1 dekan, 1 fakülte sekreteri, 5 araştırma görevlisi, 1 de öğretim üyesi bulunuyor.

FAKÜLTENİN KADROSU DOLU

Üniversitenin açıldığı günden bu yana Su Ürünleri Fakültesi’nde de hiç öğrenci alımı yapılmazken, akademik kadro doluluk oranında hiç eksilme olmadığı dile getirildi.

‘SAĞLIKLI EĞİTİM ALINAMIYOR’

MA’ya konuşan ve isimlerini vermek istemeyen üniversite çalışanları, Munzur Üniversitesi’nin “süper akademisyen” kadrosuyla dolu olduğunu söyleyerek, birçok öğretim görevlisinin kendi alanı dışında çalıştığını, birçoğunun ise derslere dahi girmeden maaşlarını aldığını, bunun da üniversitede sağlıklı eğitimin olmadığının göstergesi olduğunu kaydetti.

MA

cukurda-defineci-avi-540867-1.