SAMSUN'da Çağdaş yaşamı Destekleme Derneği, 78'liler girişimi ve Cumhuriyet Kadınları Derneği'ne yapılan bombalı saldırılara ilişkin...

SAMSUN'da Çağdaş yaşamı Destekleme Derneği, 78'liler girişimi ve Cumhuriyet Kadınları Derneği'ne yapılan bombalı saldırılara ilişkin ÇYDD bir basın açıklaması yaptı.

Türkiye'nin bir kaosa sokulmak istendiği ve çetelerin biçim değiştirerek sürdüğü vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İnsan hakları, barış ve demokrasi mücadelesinde ezilenlerden yana tavır alan bilim insanlarına yazarlara, gazetecilere saldıranlar yine gündemi belirlemeye başladı. Susurluk ile gün ışığına çıkamayan çeteler ve çete ilişkileri biçim değiştirerek sürüyor. 12 Eylül darbesiyle toplumun tüm örgütlü kesimleri bir cendereye sokuldu. Toplum örgütlülüğü dağıtıldı. Yeni bir düzen ve yasa tanımazlık kural haline geldi. Antidemokratik bir sistem içinde demokrasi güçleri sürekli baskı altında tutulmaya devam ediyor. Düşünce özgürlüğünün önüne yine engeller konuluyor. Yasal engellerin yetmediği noktada, karanlık ilişkiler ve yöntemleriyle özgür düşünce engelleniyor. Yasal ve açıktan faaliyet sürdüren bizlere gece yarıları sinsice saldırılar düzenleniyor olması, saldırganların yöntemidir ama emniyet güçlerinin bizlerin can ve mal güvenliğimizden de sormlu oldukları bir gerçektir."