Doğa İçin Sanat (DİS) Platformu, Bomonti Bira Fabrikası ek binalarının yıkılmasına tepki göstermek amacıyla yarın “Bomonti Hatıralarda Kalmasın” adı altında bir etkinlik düzenleyecek

"Bomonti Hatıralarda Kalmasın”

HABER MERKEZİ

Doğa İçin Sanat (DİS) Platformu, Bomonti Bira Fabrikası ek binalarının tüm itirazlara rağmen yıkılmasına tepki göstermek amacıyla yarın saat: 15.00-19.00 arasında “Bomonti Hatıralarda Kalmasın” adı altında bir etkinlik gerçekleştirecek.

DİS Platformu’ndan yapılan açıklamada, “Bomontiyi seven sanatçılar ve semt sakinleri olarak bizler, bu oldu bittiye hayır diyor ve sesimizi duyurmak için sanatın gözbebeği Bomonti’de resim, ahşap boyama yapacağımız, şarkı-türkü söyleyeceğimiz bir sanat etkinliği düzenliyoruz” denildi.

bomonti-hatiralarda-kalmasin-771625-1.

BİRA FABRİKASI DİYANET'E DEVREDİLDİ

Herkesin katılımına açık olan etkinlik, yarın Bomonti Bira Fabrikası Ek binaları yıkım alanı önünde gerçekleşecek. Şişli’de bulunan Bomonti Bira Fabrikası, bulunduğu bölgeye adını vermiş ve geçen yıl da Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilmişti. Geçen günlerde de Diyanet, ek binaları “külliye” yapılacağı gerekçesiyle yıkmıştı.