İzmir Bornova Belediyesi, bölgedeki istihdamı arttırmaya yönelik "Altın Bilezik Projesi' kapsamında işi arayan yurttaşlarla işverenleri bir araya getirdi.

Bornova Belediyesi ‘Altın Bilezik Projesi’ ile işsizliğe çare arıyor

BİRGÜN EGE

İzmir Bornova Belediyesi, istihdam için yaptığı çalışmalara da devam ediyor. Belediye'nin işverenler ile iş arayanları buluşturan ‘Altın Bilezik Projesi’ kapsamında yapılan iş görüşmeleri koronavirüs önlemleri çerçevesinde gerçekleşiyor. Ayfer Feray Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenen toplantıda, 'Altın Bilezik Proje Ofisi'ne kayıt yaptıran ve aranan kriterlere uyan yurttaşlar ile özel bir firmaların yetkilileri biraraya geldi.

ŞARTLARI DEĞERLENDİREN YURTTAŞLAR, İŞVERENLE GÖRÜŞÜYOR

Proje kapsamında Belediye ile irtibata geçen firmalar, işe almak istedikleri personelin şartlarını bildiriyor. Merkez tarafından istenilen niteliklere uygun olan ve iş arayan yurttaşlara telefon, mail, SMS ve sosyal medya üzerinden duyuru yapılarak, firma yetkilileri ile buluşmaları sağlanıyor. Görüşmelerde ön bilgilendirme ile işin şartlarının kendilerine uygunluğunu değerlendiren yurttaşlar, daha sonra başvuruda bulunup sözlü mülakata alınıyor.

bornova-da-issizlige-care-araniyor-798248-1.

PROJEYE 5 BİN KİŞİ KAYIT YAPTIRDI

Altın Bilezik Proje Ofisi’nin çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Bu proje ile çalışabilecek durumda olup niteliklerine uygun iş bulmakta zorlanan vatandaşlara yardım ettiğimiz gibi, sektörlerin ihtiyaç duyduğu elemanları da yetiştiriyoruz" dedi.

Bu sayede iş arayanlara ve meslek sahibi olmak isteyenlere istihdam kapısı açtıklarını söyleyen İduğ, "Ofisimizde 5 bin 600 kayıtlı başvuru var. Bunun içinde iş arayanlar kadar işçi arayanların da başvurduğu bir adres olduk” ifadesini kullanıdı.