Boşandığı erkek tarafından şiddet gören Seyhan Önem isimli kadın, sesini sosyal medyada duyurmaya çalışıyor. Önem Twitter'dan yaptığı açıklamalarda, "Bu ay öldürülen 37. ya da 38. kadın olmak istemiyorum" dedi.

Boşandığı erkek tarafından ölüm tehditleri alan Seyhan: Belki de bunlar son mesajım

Kadınlar için hayati öneme sahip İstanbul Sözleşmesi tartışılırken boşandığı erkek tarafından şiddet gören bir kadın daha sesini sosyal medyada duyurmaya çalışıyor.

İstanbul Esenler'de yaşayan Seyhan Önem isimli kadın, iki yıl önce ayrıldığı erkek tarafından gördüğü şiddeti ve boşanmalarının ardından yaşadıklarını sosyal medya hesabı üzerinden anlattı.

Twitter'dan paylaşım yapan Seyhan Önem, evli olduğu erkekle ayrılmalarının ardından sürekli psikolojik şiddete maruz bırakıldığını ifade ederken, ölüm tehditleri aldığını söyledi.

Ayrıldığı erkek tarafından evinin basıldığını ve hapis hayatı yaşamak zorunda kaldığını belirten Önem, "1 Temmuz 2020 günü beni arayarak, gelip evden alacağını, eve zorla girecek ve kapıyı açtıracak çevresi olduğunu söyledi. Aldıktan sonra döve döve merdivenlerden indireceğini ve ecelime götüreceğini belirtti" dedi.

4 Temmuz günü evinin önünde saatlerce beklediğini belirten Seyhan Önem ailesinin de tehdit edildiğini ifade etti.

Seydan Önem, yaptığı paylaşımların sonunda "Çok korkuyorum, ölmek istemiyorum. Ben 2 çocuk annesi olarak ölmekten çok korkuyorum. Korktuğum için 1 aydır evden dışarı çıkmıyorum. Benim can güvenliğim yok. Ölmek istemiyorum, belkide bunlar son mesajlarım" dedi.